Patru ceaiuri care alungă rapid starea de mahmureală - cum se prepară şi în ce cantităţi se consumă
0Starea de mahmureală poate fi combătută cu mai multe ceaiuri aparent banale. Ceaiul verde, de exemplu, îndepărtează mahmureala mult mai repede decât o ceaşcă de cafea tare. Un alt ceai care alungă mahmureala se poate prepara din coaja unei banane. Iar ceaiurile cu asemenea proprietăţi nu se opresc aici.
Simptomele ce caracterizează mahmureala sunt arhicunoscute: ameţeală, dureri de cap şi de gât, gură uscată, stare de greaţă şi de vomă, tulburările intestinale, slăbiciune musculară. Specialiştii spun că este esenţial, în asemenea situaţii, ca, imediat ce ne trezim, să începem să oferim corpului fluidele şi nutrienţii de care are nevoie să-şi revină.
Anumite ceaiuri sunt recomandate de către specialişti în asemenea situaţii, acestea având capacitatea de a disipa din starea de mahmureală resimţită după o petrecere prelungită.
”Starea de mahmureală reprezintă efectul substanţelor chimice toxice - numite şi acidaldehide - ce rezultă în urma procesării alcoolului, substanţe care generează dureri de cap, ameţeli, vomă etc. Mahmureala dispare treptat pe măsură ce acidaldehidele sunt transformate în substanţe chimice mai puţin toxice, fapt pentru care este important pentru organism să îşi revină pentru a putea funcţiona normal. Persoanele care resimt starea de mahmureală trebuie să ofere cât mai repede corpului fluide şi nutrienţi pentru că, altfel, starea de mahmureală va persista”, a spus Ioana Popa, specialist în nutriţie din Slatina.
Ceaiul de ghimbir este unul din ceaiurile considerate un remediu sigur împotriva mahmurelii deoarece are capacitatea de a elimina senzaţia de vomă, durerile de cap şi greaţa. Ceaiul este uşor de preparat: patru căni de apă în care se pun 10 bucăţele de ghimbir proaspăt răzuit – nu plicuri cu prafuri, după care se lasă să fiarbă zece minute, iar, ulterior, se strecoară. În ceaşca cu ceai este recomandat a fi adăugat sucul unei portocale, sucul unei lămâi mai mici şi se îndulceşte cu miere în loc de zahăr. Ceaiul nu se bea fiert, ci călduţ.
Ceaiul verde este şi el considerat o armă perfectă pentru îndepărtarea mahmurelii, cu un efect mult mai rapid decât o ceaşcă de cafea tare. Ceaiul se prepară astfel: trei linguriţe de ceai verde, sucul de la o lămâie, o linguriţă de miere, 200 ml. apă minerală plată şi 500 ml. de apă fierbinte care a fiert timp de 1 minut; băutura se lasă la infuzat timp de cinci minute şi se bea caldă.
Ceaiul de sunătoare se numără şi el printre remediile naturiste indicate de specialişti în combaterea mahmurelii. În acest sens, o cană de ceai se poate prepara astfel: la 300 ml. apă clocotită se adaugă o linguriţă de flori uscate sau frunze, apoi se lasă la infuzat timp de 10-15 minute. Aroma infuziei de sunătoare este puternică, gustul este uşor amărui şi pronunţat, iar culoarea - arămie. Ca îndulcitor se poate folosi mierea de albine cu zeamă de lămâie sau zahărul brun, dar se recomandă a se folosi mai degrabă sare pentru un efect mai rapid.
Un alt ceai care alungă mahmureala este foarte uşor de preparat şi are la bază banalele coji de banane. Prepararea este facilă: coaja unei banane se pune într-un vas cu apă de 500 ml. şi se lasă să fiarbă cam zece minute, apoi se ia de pe foc şi se bea fierbinte. Studii recente au arătat că extractul din coajă de banană conţine serotonină ce ajută şi la tratarea depresiei.
Vă mai recomandăm:
Şase simptome ale accidentului vascular cerebral pe care le ignori