Diferență uriașă între notele de la simularea județeană și cea națională, în Olt. Peste 60% dintre elevi au acum note sub 5 la Mate

0
Publicat:

Rezultatele simulării Evaluării Naționale, prima în care lucrările au fost corectate de profesori din alte județe, au scos la iveală un dezastru. În județul Olt, la Matematică sunt diferențe foarte mari între simularea susținută cu subiecte unice la nivel județean și cea națională.

Simularea s-a desfășurat în condiții de examen FOTo: arhiva
Simularea s-a desfășurat în condiții de examen FOTo: arhiva

În județul cu cel mai mare număr de absenți în ultimii ani (raportat la numărul de elevi înscriși) de la examenul de Evaluare Națională, rezultatele publicate vineri, 23 februarie 2024, zugrăvesc o situație cu adevărat îngrijorătoare.

Din 3.236 elevi înmatriculați în clasa a VIII-a, 342 au lipsit de la prima probă, cea la Limba și literatura română.

Din cei care s-au prezentat, aproape 70% (69,08) au reușit să obțină note peste 5.

Rezultatul este mult mai bun decât la Matematică. 

De la proba la Matematică, în Olt, au lipsit 353 elevi. Dintre cei prezenți, mai puțin de 40% (doar 37,95%) au reușit să obțină note peste 5. Rezultatul este cu adevărat surprinzător, rezultatele elevilor din Olt fiind mai slabe decât cele la nivel național.

O altă comparație îngrijorează însă și mai mult. În luna decembrie 2023, elevii claselor a VIII-a au susținut simularea Evaluării Naționale cu subiecte unice la nivel județean. Rezultatele, care nici acelea nu au fost considerate bune, au fost în schimb mult peste cele de acum. La simularea din decembrie, 61% dintre candidați au obținut, la Matematică, note peste 5, cu peste 20 de procente peste rezultatul de acum, situație care ridică serioase semne de întrebare. 

O medie de 10 și cinci note de 10 la Matematică

La Limba și literatura română, diferența este de peste șapte procente, 77% dintre elevi obținând, la simularea cu subiecte județene și cu evaluare realizată de profesorii din județ, note peste 5.

Județul Olt a înregistrat la simularea națională și o medie de 10, obținută de un elev al Școlii „Mihail Drumeș” din Balș, dar și cinci note de 10 la Matematică (și una singură la Limba română, obținută de elevul care a reușit 10 la ambele discipline).

Conform precizărilor Ministerului Educației, „rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite