Câte paturi COVID pentru copii vor fi în spitalele din Olt. Creşte numărul de cazuri noi raportate zilnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sju slatina

Reapar cazurile COVID-19 în Terapie Intensivă, în spitalele din judeţ, în vreme ce numărul cazurilor active creşte de la o zi la alta.  Autorităţile se pregătesc pentru un nou val de îmbolnăviri, o preocupare fiind asigurarea de paturi distincte pentru tratarea copiilor.

Patru spitale din Olt vor trata în continuare cazurile de COVID-19, la această dată luându-se în calcul posibilitatea ca numărul de paturi actual (scăzut la începutul verii) să fie crescut semnificativ dacă tendinţa de creştere a numărului de cazuri noi se menţine. 

DSP Olt a raportat astăzi, 24 august 2021, 10 cazuri noi de COVID-19 intrate în evidenţe în ultimele 24 ore. La această dată, conform aceleiaşi surse, în spitalele din judeţ sunt internaţi 17 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, doi dintre aceştia la Terapie Intensivă, iar alţi 58 pacienţi se tratează acasă. Cu o lună în urmă, în 23 iulie 2021, DSP Olt raporta 1 caz nou în ultimele 24 ore, o singură persoană internată în spital şi 5 persoane care se tratau la domiciliu. Numărul de cazuri COVID-19 raportat de DSP Olt a crescut cu 76 în acest interval de o lună (în condiţiile în care au fost şi zile fără cazuri noi raportate), ajungând astăzi la 14.720 (de la începutul pandemiei).

Peste 450 paturi în tot judeţul, aproape 20 dintre acestea fiind destinate copiilor 

Conform unui plan de rezilienţă disponibil la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică Olt, pregătirile pentru a face faţă valului 4 de îmbolnăviri presupun că numărul de paturi alocate patologiei COVID-19 va putea creşte până la 102 paturi (de la 45 în prezent) în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina (dintre care 8 paturi în ATI) şi la 314 (dintre care 17 în ATI) la Spitalul Municipal Caracal. La Spitalul Orăşenesc Balş numărul de paturi ar urma să crească de la 8 la 22 paturi, iar la spitalul din Corabia - de la 9 la 21 paturi. 

Ministerul Sănătăţii centralizează în această etapă în mod distinct şi numărul de paturi rezervate pentru copii. La nivelul judeţului Olt ar urma să fie disponibile pentru pacienţii minori între 17 şi 19 paturi, conform surselor din cadrul DSP Olt. 

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina se fac deja planuri pentru relocarea secţiilor care de-abia în iunie au revenit în corpul de clădire cunoscut drept Medicală. Astfel, dacă va continua tendinţa de creştere rapidă a numărului de cazuri de COVID-19, iar din ce în ce mai mulţi pacienţi vor avea nevoie de spitalizare, întreg corpul Medicală din cadrul SJU Slatina, în care începând din primăvara 2020 şi până în iunie anul acesta au fost trataţi pacienţii COVID-19, va fi rezervat acestei patologii.

Bolnavi testaţi de zeci de ori, dar niciun pacient vaccinat în spitalul din Slatina

Secţiile Oncologie, Diabet, Boli Interne şi Gastroenterologie, care în iunie au revenit în corpul Medicală, vor fi din nou mutate în alte spaţii astfel încât pacienţii diagnosticaţi sau suspecţi de COVID-19 să poată fi trataţi într-un singur corp de clădire. Managerul SJU Slatina, Angela Nicolae, a declarat că în această perioadă se fac pregătiri, decizia urmând să fie luată în funcţie de rata de incidenţă de la nivelul judeţului şi de gradul de ocupare din spitale.

Pe de altă parte, odată cu creşterea numărului de îmbolnăviri COVID, care va impune reorganizarea spaţiilor existente, vor interveni, cel mai probabil, schimbări şi în ceea ce priveşte accesul celorlalţi pacienţi la serviciile medicale din spital. La această dată, la SJU Slatina pacienţii au acces în toate secţiile spitalului, în regim de internare continuă, cu o excepţie, Secţia de Boli Cronice fiind singura care asigură în prezent doar internări în regim de spitalizare de zi, a precizat managerul SJU Slatina. 

Deşi numărul de cazuri noi de îmbolnăvire raportate zilnic are o evidentă tendinţă de creştere, numărul de vaccinări nu urmează acelaşi curs, ci din contră. DSP Olt a raportat luni, 23 august 2021, doar 52 doze administrate în ultimele 24 ore. Mai puţin de un sfert din populaţia judeţului eligibilă pentru vaccinare este, de altfel, vaccinată cu schema completă. Au două doze administrate 68.671 persoane, la care se adaugă 8.944 persoane care au ales vaccinul Johnson&Johnson care se administrează într-o singură doză.

Deşi cu aproximativ două luni în urmă conducerea SJU Slatina anunţa că pune la dispoziţia pacienţilor care se internează în spital, care îşi exprimă dorinţa şi care au şi acordul medicilor, vaccinul anti-COVID, nicio persoană nu a solicitat în acest interval să fie vaccinată, a precizat managerul Angela Nicolae. 

Sunt, în schimb, pacienţi cu boli cronice (în special pacienţii care au avut nevoie de servicii în secţia Oncologie) care de-a lungul perioadei pandemice au fost testaţi la nivelul spitalului de peste 30 de ori, a mai precizat Nicolae.

Vă recomandăm şi:

Vaccinarea anti-COVID în unitaţile de învâţământ: Echipe mobile pentru vaccinare în şcoli şi cabinete de imunizare în căminile studenţeşti

Mihăilă: „Vârful pandemiei ar putea să fie la finalul lunii septembrie”. Câţi bolnavi se estimează că vor avea nevoie de spitalizare

   

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite