Aproape 400 miliarde lei vechi, recuperate de “portăreii” Fiscului de la Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cartierul general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt din Slatina... (FOTO: Adevărul)
Cartierul general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt din Slatina... (FOTO: Adevărul)

Inspectorii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Olt au recuperat la bugetul de stat aproape 400 miliarde lei vechi, în cursul lunii martie, doar ca urmare a măsurilor de executare silită. La suma menţionată se adaugă peste 266 miliarde lei vechi reprezentând alte venituri bugetare plătite de contribuabilii din judeţ sub forma a diverse taxe percepute pentru o serie de servicii publice.

Ultima situaţie oficială încheiată de Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Olt relevă că instituţia menţionată a înregistrat, luna trecută, un vârf în ce priveşte încasările la bugetul de stat. Astfel, DGFP Olt a realizat luna trecută venituri bugetare în sumă totală de 66,77 milioane lei (667 miliarde lei vechi), ceea ce înseamnă cu nu mai puţin de 38,9 % mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din suma amintită, 39,1 milioane lei (391 miliarde lei vechi, n.a.) au venit numai de pe urma măsurilor de executare silită aplicate. “În cadrul acestei cifre, ponderea cea mai mare o reprezintă titlurile executorii emise - în număr de 3.796, care însumează 18,20 milioane lei. Apoi urmează popririle pe conturile bancare ale datornicilor, sens în care evidenţele DGFP Olt arată că au fost aplicate 4.428 popriri ce reprezintă 11,05 milioane lei (110 miliarde lei vechi). La acestea se adaugă valoarea a 13 sechestre pentru bunuri mobile şi imobile în sumă totală de 0,89 milioane lei (8,9 miliarde lei vechi) şi, respectiv, 106 popriri pe venituri la terţi în sumă de 1,8 milioane lei (18 miliarde lei), a precizat Mihaela Marinescu, purtător de cuvânt al DGFP Olt.

Nu în ultimul rând, ca urmare a acţiunilor puse în practică pe linia executării silite, inspectorii Fiscului de la Olt au recuperat luna trecută datorii bugetare în sumă de 7,37 milioane lei (73 miliarde lei vechi). Cea mai mare parte din această valoare au provenit de pe urma popririlor pe conturi bancare ale datornicilor, ce au vărsat la visteria de stat 3,97 milioane lei. Pe locul secund se află, ca de obicei, sumele plătite de datornici la puţin timp după demararea procedurilor de executare silită, care, din pământ-din iarbă verde, au reuşit să facă rost de 3,35 milioane lei pentru a-şi plăti din datoriile acumulate la Fisc. Restul sunt sume provenite din popririle la terţi sau din vânzarea bunurilor sechestrate care au apucat să fie licitate.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite