Ştefan Bănică deschide vineri Târgul de Crăciun de la Sibiu
0Weekend-urile la Târgul de Crăciun din Sibiu sunt pline de culoare. “Colors of Christmas” prezintă în fiecare weekend din perioada Târgului deosebite spectacole tematice într-o paletă bogată şi colorată.
Primul weekend straluceşte în nuanţe aurii. În 21 noiembrie ora 19 sibienii şi turiştii sunt invitaţi la inaugurarea Târgului de Crăciun din Sibiu şi la show-ul exploziv marca Stefan Banică, Crăciun Rock’n’Roll, care va da strălucire maximă serii. Weekend-ul AURIU, continua tot în genul rock’n’roll, sâmbătă seara, în data de 22 noiembrie ora 19, în acordurile trupei Joy Band.
În weekend-ul ROŞU va avea loc “Festivalul de datini şi obiceiuri” un spectacol folcloric cu muzică şi dansuri tradiţionale, realizat în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal ASTRA - sâmbătă, 29 noiembrie, începând cu ora 15:00. Duminică, 30 noiembrie, ora 19:00, Cornelia Tihon, artista cunoscută pentru interpretarea diferitelor genuri muzicale la peste 25 de instrumente, invită publicul la concertul de excepţie „Christmas Around The World”.
De Ziua Naţională, în data de 1 decembrie, Camelia Cosma Stoiţă, Traian Stoiţă şi Sebastian Stan vor colinda româneşte alături de Ansamblul Artistic Mărginimea.
Weekend-ul ALBASTRU îl aduce în Piaţa Mare pentru cei mici pe Moş Nicolae şi un inedit spectacol de iluzionism, oferit de partenerii evenimentului, Unimat. Duminica e rezervată colindelor tradiţionale româneşti şi cântecelor de Crăciun internaţionale, începând cu ora 19:00, într-un concert susţinut de Gino, interpret, instrumentist şi compozitor.
Weekend-ul VERDE aduce pe scena Târgului de Crăciun din Sibiu o voce originală. În 13 decembrie, la ora 19:00, Nicole Cherry invită vizitatorii la un concert special, iar duminică, începând cu ora 19:00, vizitatorii au ocazia să devină artişti pe scena Târgului într-un concert savuros de Christmas Karaoke.
Seria evenimentelor Colors of Christmas se încheie cu Weekend-ul ARGINTIU alături de invitatul special al copiilor, Moş Crăciun, care îi aşteaptă pe cei mici sa urce pe scena de sub brad pentru a-şi spune dorinţele in seara de 20 decembrie, iar duminică, 21 decembrie, coruri din Sibiu ne vor pregăti să întâmpinăm Crăciunul în acorduri de colind.
Deschis pentru prima dată în anul 2007, an în care Sibiul a deţinut titulatura de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun din Sibiu a ajuns cunoscut la nivelul întregii ţări pentru amploarea şi tradiţia creată.
Vă mai recomandăm:
Case şi terenuri confiscate, familii aruncate în locuinţe mizere, interogatorii şi zile de carceră grea pentru cei care refuzau să se înscrie în celebrele Cooperative Agricole de Producţie. Au trecut ani mulţi şi oamenii au învăţat să ierte însă amintirile, suferinţa şi umilinţa trăite sub un regim pe care unii îl regretă, paradoxal, şi astăzi, nu vor dispărea niciodată.
Mărturia unui cenzor din perioada comunistă dezvăluie pas cu pas cum se manifesta cenzura pe tipărituri, de la modul de recrutare, instructaj, până la cum se acţiona, ce lucruri erau considerate ameninţări şi ce materiale erau blocate.
Reputat scriitor şi cadru didactic universitar, Mircea Tomuş a condus FSN-ul şi apoi Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională de la Sibiu în zilele fierbinţi ale Revoluţiei şi apoi în primele luni din 1990. S-a retras repede din politică şi s-a dedicat carierei universitare, iar astăzi este pensionat şi cetăţean de onoare al oraşului Avrig. Mircea Tomuş a rememorat, pentru Adevărul, momentele de cumpănă din 1989, respectiv începutul anilor 1990.
Povestea fabuloasă a lui Dinică, poienarul milionar prieten cu Nicu Ceauşescu
O adevărată legendă printre localnicii din Poiana Sibiului, comuna celor mai bogaţi oieri din România, Dinică a avut, pe lângă situaţia materială de invidiat, şi prieteni celebri.
Chiar dacă a fost un judeţ care avea la baza dezvoltării industria, Sibiul a avut şi agricultură prosperă în perioada de dinaninte de revoluţie.
Odinioară comunitate mare, Sădinca, sat aflat la aproximativ 40 de kilometri de Sibiu, mai numără acum doar 7 gospodării.
Penitenciarul de la Dumbrăveni, judeţul Sibiu, a rămas în istorie ca locul unde a fost închisă timp de câteva luni, în perioada interbelică, Ana Pauker, fost ministru de externe şi viceprim-ministru. Supranumită „Stalin cu fustă“ al României, Pauker a avut parte de un regim privilegiat.
Staţiunea cunoscută drept „litoralul Ardealului” era extrem de apreciată şi în anii comunismului. Broşurile turistice ale vremii încearcă să-i atragă pe turişti atât cu tratamentele renumite de la Ocna cât şi cu ofertele de cazare şi de petrecere a timpului liber.