Primăria Sibiu a inventat o nouă meserie în România. Cu ce se ocupă schimbătorul de bani şi de ce-ar fi necesar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că la automatele de parcare şoferii nu doar achită staţionarea maşinilor, ci şi profită de ocazie pentru a schimba bancnotele în monede, reprezentanţii administraţiei din Sibiu au descoperit că e foarte mult de muncă pentru a tot alimenta automatele de parcare. Prin urmare, oferă 2.100 de lei pe an celor care le schimbă bancnotele în monede.

Serviciul de administrare a domeniului public din Sibiu, cel care administrează şi cele aproximativ 13.000 de locuri de parcare din oraş, a lansat procedura de achiziţie a „serviciilor de schimb bani“ prin intermediul Sistemului electronic al achiziţiilor publice (SEAP).

Potrivit anunţului licitaţiei, administraţia locală din Sibiu are nevoie săptămânal de monede de 50 de bani, în locul bancnotelor. „Serviciile se vor presta săptămânal. Beneficiarul (Primăria Sibiu – n.r.) va asigura transportul bancnotelor la prestator şi al monedelor de la prestator la beneficiar. Prestatorul va ambala monedele în saci sigilaţi şi îi va preda reprezentantului beneficiarului pe bază de proces verbal de predare/primire borderou”, se arată în anunţul publicat pe SEAP.

Oamenii schimbă bani la automate

În acest moment, în municipiul Sibiu funcţionează 42 de automate bancare, la care plata poate fi făcut atât cu bancnote de un leu sau cinci lei, cât şi cu monede de 50 de bani. Cu excepţia a trei astfel de automate amplasate în urmă cu mai mulţi ani în zonele centrale, toate aparatele permit încasează contravaloarea parcării şi de pe cardurile bancare. Cu toate acestea, angajaţii Serviciului de administrare a parcărilor apreciază că sibienii preferă să folosească bancnote pentru a face rost de mărunt.

„Nu avem cum estima numărul şoferilor care preferă să plătească folosind bancnote, doar pentru a obţine bani mărunţi. Dar din constatările noastre, există destule astfel de cazuri, în care oamenii obţin astfel mărunţiş, pentru a-l păstra în maşină, cel mai probabil. Şi cum vorbim de sume din ce în ce mai mari, un astfel de contract s-ar impune“, explică unul dintre angajaţii Serviciuli din cadrul Primăriei Sibiu.

Zece lei pe săptămână

Pentru contractul de schimbare a banilor Primăria Sibiu a alocat un buget maxim de 2.100 de lei, fără TVA, pentru 12 luni, ceea ce arată că, pentru fiecare schimb săptămânal pot fi plătiţi cel mult zece lei. Contractul va fi câştigat de firma care oferă cel mai mic preţ pentru acest serviciu, termenul limită de depunere a ofertelor de către cei interesaţi fiind ziua de joi, 3 noiembrie.

Una din condiţiile de participare la licitaţie este ca societatea să aibă printre obiectele de activitate şi cel denumit ”servicii de trezorerie”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite