Instanţa urmează să decidă soarta a trei dintre inculpaţii din dosarul Apostu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ofiter SRI, Tiberiu Narcis Popescu, Sebastian şi Izabela Cârstea, înculpaţi în dosarul de corupţie alături de Florin Apostul, au recunoscut că au dat mită, conform Hotnews.ro. Directorul de la liceul Carol I, aşteaptă decizia instanţei.


La termenul de ieri, de pe rolul Curţii de Apel Constanţa, trei dintre inculpaţii, acuzaţi că i-au dat mită lui Florin Apostu, şi-au recunoscut faptele în faţa judecătorului. Tiberiu Popescu a recunoscut că, în august 2010, i-a dat mită 400 de euro şi apoi 1500 lei prim-procurorului, pentru a soluţiona cu neînceperea urmăririi penale un dosar referitor la cercetarea unei persoane pentru infracţiuni legate de circulaţia pe drumurile publice.

De fapt, Popescu şi-a recunoscut toate faptele, aşa cum procurorii DNA le-au descris în rechizitoriu., la fel şi soţii Cârstea. „Nu sunt foarte multe de spus, deocamdată. Prefer să nu comentez din poziţia de director, pentru că este o problemă personal. Aştept  decizia instanţei şi apoi voi vorbi“, a declarat Sebastian Cârstea, pentru Adevărul de Seară Sibiu.

Apostu şi Carabulea nu recunosc
Ilie Carabulea şi Florin Apostu nu au recunoscut absolut nimic. Ba mai mult, fostul prim procuror  s-a apărat în faţa instanţei  afirmând că în cazul lui nu a fost realizat un flagrant, ci apar doar probele obtinuţe prin urmărire şi interceptări.
Avocatul fostului prim-procuror Apostu a cerut înlocuirea măsurii arestului preventiv cu obligativitatea de a nu părăsi localitatea, urmând ca judecătorii Curţii de Apel Constanţa să se pronunţe în acest caz.

Dosarul mitei
Apostu, Popescu, alături de Ilie Carabulea, Cârstea Mihaela Izabela, Cârstea Sebastian Dumitru, şi Boţa Nicolae, au fost trimişi, în data de 9 decembrie 2010, în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru mai multe infracţiuni de corupţie. Apostu este acuzat de luare de mită, trafic de influenţă, fals în înscrisuri şi uz de fals, favorizare a infractorului şi fals în declaraţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro

Pentru ultimele noutăţi de la Sibiu, click pe imaginea de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite