CJ-ul a dat în judecată firmele care au lucrat la Aeroport şi vrea şi daune de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport
Terenul prea argilos a fost cauza principală a alunecărilor de la aeroport

Consiliul Judeţean a intentat acţiunea în justiţie în data de 21 februarie împotriva celor consideraţi vinovaţi de alunecările de teren de la pistă. Consultantul, proiectantul şi executantul vor veni la bară în data de 5 mai la procesul în care CJ-ul cere şi daune de interese.

CITIŢI ŞI:

Proiectantul şi executantul, ţapi ispăşitori pentru alunecările de teren de la Aeroport

EXCLUSIV - Avioanele nu vor ateriza pe ceaţă la Sibiu până la primăvară

Instituţia care patronează cel mai important aeroport din sudul Ardealului a trecut în sfârşit la acţiuni concrete în ceea ce priveşte găsirea şi tragerea la răspundere a vinovaţilor în privinţa alunecărilor de teren avute loc la capătul pistei aeroportului.

Preşedintele CJ Sibiu, Martin Bottesch a explicat că insituţia sa a urmat toţi paşii legali în ceea ce priveşte recuperarea prejudiciului produs în acest caz. „În data de 11 februarie am chemat la conciliere toate părţile implicate în acest caz. Nici proiectantul, nici consultantul şi nici executantul nu şi-au asumat răspunderea pentru cele întâmplate la aeroport. Nimeni nu a recunoscut culpa şi a aruncat vina pe ceilalţi” a explicat Bottesch. În aceste condiţii CJ-ul a decis să acţioneze în instantă toate părţile implicate şi considerate a fi vinovate de producerea alunecărilor de teren, conform unui studiu făcut încă de anul trecut de către o firmă abilitată.

„În data de 21 februarie am început acţiunea judiciară în instanţă împotriva părţilor. Justiţia a stabilit că primul termen al procesului este în data de 5 mai” a anunţat şeful din fruntea consilierilor judeţeni.

Au cerut executarea garanţiei bancare
Pentru că procesul împotriva celor de la Iptana, Obermeyer, Dronier Consulting şi Max Boegl va dura cu siguranţă destul de mult, Consiliul Judeţean a urmat toţi paşii prin care a cerut executarea garanţiilor bancare depuse.

Este vorba de o garanţie depusă de Max Boegl în valoare de 1.373.674 euro la Raiffisen Bank valabilă până în 15 iulie 2011 şi încă una de 66.756 de euro depusă de aceeiaşi firmă la Unicredit” a mai explicat preşeditele CJ Sibiu. Altfel pentru a începe reparaţiile, Cj-ul s-a apucat de întocmirea unei documentaţii de avizare pentru lucrările de intervenţii şi a proiectului tehnic pentru lucrări, evaluate la 180.000 de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite