Satu Mare se împarte între optimişti şi pesimişti după victoria lui Kereskenyi Gabor la municipiu şi UDMR la judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kereskenyi Gabor a câştigat primul mandat de primar al municipiului Satu Mare, după ce l-a devansat la peste 6000 de voturi pe actualul primar, Dorel Coica. Alegerea lui a stârnit atât bucurii cât şi revolte printre sătmăreni.

Victoria în alegerile locale 2016 din Satu Mare a lui Kereskenyi Gabor crează un val de emoţii şi de opinii, mai ales în mediul online. Acesta a câştigat detaşat faţă de următorul clasat, Dorel Coica şi fră drept de apel faţă de reprezentanţii celorlalte partide, PNL şi ALDE. Victoria a fost anunţată duminică noaptea la 2 şi tot de atunci au început sătmărenii să îşi dea cu părerea despre noul primar.

Primul care a vorbit despre victorie a fost chiar candidatul, care a afirmat că va fi primarul tuturor sătmărenilor şi că acest vot îl responsabilizează. Acesta a ţinut să precizeze că nu promite minuni peste noapte, ci doar că va munci împreună cu echipa pentru dezvoltarea municipiului.

După restul reacţiilor din partea colegilor de partid, au apărut reacţiile cetăţenilor pentru început. Aceştia au fost mai rapizi decât contracandidaţii, care nu se înghesuie să se exprime cu privire la pierderea alegerilor, mai ales cei care au pornit cu mult elan în cursă.

În mediul online reacţiile sunt multe. De exemplu actorii de la Teatrul de Nord se bucură că au scăpat de un primar pe care îl considerau că cenzurează cultura din oraş, la fel cum unele voci din lumea sportului se arată încântate de noul primar pe care îl văd mai apropiat de sportul de performanţă decât pe vechiul primar. Directorul companiei de transport în comun, membru PSD este resemat şi se motivează să meargă înainte, cel mai probabil pe un alt drum, dat fiind faptul că funcţia sa esteuna politcă pe care mai mult ca sigur va urma să o părăsească.

Din rândul oamenilor politici, ai concurenţilor mai exact, primele reacţii au venit tocmai de la cei care nu au prins nici măcar un mandat de consilier local şi nici nu au prea contat în lupta pentru primărie sau Consiliul Judeţean. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite