Medic exasperat de pacienții care vin cu diverse „atenții“ în cabinet: „Vă rog, nu mă mai jigniți!“

0
0

Un medic din Satu Mare nu știe prin ce motode să-și mai convingă pacienții că nu este nevoie să vină la el în cabinet cu diverse "atenții". Doctorul îi roagă pe oameni să înțeleagă acest lucru și să nu îl pună în situația de a-i da afară.

Medicul anti-șpagă profesează la Satu Mare FOTO Shutterstock
Medicul anti-șpagă profesează la Satu Mare FOTO Shutterstock

 Medicul gastroenterolog Cristian Costea, de la Spitalului Județean Satu Mare, a transmis un mesaj către toți pacienții săi care îl sufocă aducându-i diverse daruri.

Pe această cale mă alătur inițiativei recente a unor colegi și vă rog, nu mă mai jigniţi oferindu-mi orice fel de bun, de la bani la ciocolată, carne, ouă, ţuica (şi aveţi imaginaţie bogată) după ce v-am văzut pe dumneavoastră ca pacient sau pe cineva din familia dumneavoastră, indiferent unde în sistemtul de stat său privat! După cum bine ştiţi tratamentul şi investigaţiile în spitalul de stat sunt gratuite şi în sistemul privat le plătiţi la adevărata lor valoare de cele mai multe ori, deci nu îi nevoie să mai fiţi şi "atenţi”, a spus medicul, citat de  presasm.ro..

Medicul a precizat că acest lucru este “anormal, imoral, amoral, ilegal, iar legea este una pentru toți”.

"Știu ce înseamnă să nu ai!"

El este de părere că vina acestor comportamente se află în cele două tabere: a celor care oferă, dar și a celor care primesc.

“Cred însă că ne putem vindeca… că putem ierta trecutul şi construi un viitor mai bun împreună! Am conștiința şi îmi fac meseria aşa cum am jurat şi visat… iubesc ceea ce fac, dar vă rog nu mă obligaţi să urlu pe coridoare, să vă dau afară, să mă rog de voi să vă luaţi lucrurile acasă! Am tot ce îmi trebuie şi dacă nu am o să muncesc şi mai mult ca să am ceea ce îmi doresc, la fel ca voi toţi! Ştiu ce înseamnă să nu ai (chiar ştiu!) şi am început să cunosc şi ce înseamnă să ai! Dacă fac anumite proceduri şi la Clinica privată şi nu vi le pun să le plătiţi nu trebuie să vă simţiţi datori… spuneţi un ‘Mulţumesc’ şi îmi este suficient… Dumnezeu mi-a dat întotdeauna mai mult înapoi… El ştie de ce!”, a continuat medicul.

Mai mulți medici au povestit, în mediul online cum nu se pot întelege cu unii pacienți în această privință.

Satu Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri