Greşelile care le fac viitorii miri când pregătesc nunta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atenţia asupra invitaţilor la o nuntă este primordială, atât când vine vorba de numărul lor, la începutul organizării nunţii, cât şi în ceea ce priveşte gusturile lor.

Până să ajungă să fie o bucurie şi evenimentul de neuitat al vieţii, o nuntă are o mulţime de obstacole pe care mirii trebuie să le treacă împreună. Nu de puţine ori perioada premergătoare nunţii este una plina de certuri şi de tensiuni între miri, tocmai pe teme ce ţin de organizarea nunţii, pe care nu le stăpânesc.

Stabilirea numărului de invitaţi este una dintre marile probleme care trebuie gândite din start, din momentul în care cei doi tineri se gândesc să facă nuntă.

„Stabilirea numărului de invitaţi este primul pas pe care tinerii trebuie să îl facă, pentru că în funcţie de câţi sunt vor urma să aleagă restaurantul. E important să fie un local potrivit pentru numărul de persoane, să nu fie nici prea mic şi lumea să stea înghesuită şi să nu aibă loc de dans, dar să nu fie nici prea mare şi lumea să se piardă. În mod normal, când decid că vreau să facă nunta şi eventual ştiu şi data, viitorii miri împreună cu familiile ar trebui să se aşeze la masă şi să facă o listă cu toţi cei pe care doresc să îi invite la nuntă. După ce au această listă, numără câte persoane sunt şi scad un procent de aproximativ 30%, care în medie nu onorează invitaţia. Numărul rezultat e cel mai aproape de realitate şi e numărul cu care pot porni în căutarea sălii şi a celorlalte servicii”, explică Nemeş Cristina, organizator de evenimente.

Conform experienţei Cristinei, care organizează nunţi de doi ani de zile, cele mai multe dispute apar între miri acolo unde sunt vizaţi ambii parteneri şi ambele familii. Dispute mai puţine sunt la alegerea florilor, acolo unde e în mare parte decizia miresei sau la alegerea băuturilor, acolo unde e decizia soţului, dar sunt destul de dese discuţiile prelungite şi chiar contradictorii la alegerea meniului.

image

„Alegerea meniului este un alt moment în care se consumă multe energii. Gusturile oamenilor diferă şi de aici şi de aici şi discuţiile. Mulţi, atunci când le sunt prezentate posibilităţile, se opresc în dreptul preparatului pe care îl preferă ei. Şi aici, când alegi meniul, trebuie să te gândeşti la invitaţi. Dacă ai o nuntă unde majoritatea sunt persoane tinere, cu o medie de vârstă de 35-37 de ani, poţi alege anumite preparate mai moderne, ca cele din raţă, piureurile de ţelină, de mazăre sau peştele. Dar dacă media de vârstă a invitaţilor este mai mare, e nevoie să adaptezi meniul, pentru că deja această categorie de vârstă nu are aceeaşi cunoştinţe culinare şi e nevoie să le o oferi clasicul pui şi porc”, explică Nemeş Cristina.

Analizarea invitaţilor înainte de luarea deciziilor este un pas necesar, pentru că distracţia şi satisfacţia lor influenţează şi buna dispoziţie a mirilor. O altă greşeală pe care organizatoarea de evenimente o indentifică şi asupra căreia atrage atenţia este faptul că mirii îşi cataloghează invitaţii ca fiind „ai mei” şi „ai tăi”, ceea ce poate să îi facă pe aceştia să se simte inconfortabil, mai ales dacă între familiile mirilor există anumite diferenţe sociale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite