Ce este cuperoza, boala „bujorilor în obrăjori“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă pentru bărbaţi nu este atât de grav, femeile detestă roşeaţa din obraji şi ar face orice să scape de ea. De cuperoză se poate scăpa atât prin tratamente profesional,e cât şi prin eliminarea cauzelor care au produs-o.

Vorba „ai bujori în obrajori” este des întâlnită între români şi li se spune mai ales copiilor, aceştia înroşindu-se după efort sau dupa ce au stat afară în frig. Mai puţin veselă este această replică atunci când este spusă unei persoane mature, pentru că ea ascunde de fapt o boală şi nu un semn de energie şi ceva pozitiv. 

Cuperoza e o boală dermatologică. Cei care suferă de această boală au pielea mai subţire, vasele de sânge mai dilatate şi pielea mai puţin elastică. 

„Factorii care contribuie la producerea cuperozei sunt: stresul, emoţiile, ciocolata, alcoolul, sauna, schimbările de temperatură, expunerea la soare fără ca pielea să fie protejată cu creme speciale cu factor de protecţie SPF ridicat, condimentele, băile fierbinţi şi anumite medicamente. Desigur poate exista şi o predispoziţie ereditară la această afecţiune, pot fi diverse cauze: boala de fond vasculară, anomaliile de structură ale vaselor capilare din ţesuturile cutanate, menstruaţia, menopauza, tenul uscat sau tenul seboreic. Sensibilitatea accentuată la stres poate provoca dilatarea vaselor capilare slabe, iar dacă acestea nu mai revin la dimensiunea lor normală creează aspectul înroşit al pielii şi apariţia cuperozei”, afirmă Marius Cadar, managerul unui centru de înfrumuseţare care tratează şi cuperoza. 

„Un prim pas în rezolvarea acestei probleme este înlăturarea factorilor care au produs-o, dacă e vorba de alimente şi băuturi, atunci renunţarea la acestea, iar dacă e vorba de stres şi emoţii, atunci o perioadă mai liniştită sau poate chiar o vacanţă. Doar că pentru multe persoane nu este suficient acest lucru sau chiar nu pot elimina factorii care au dus la apariţia cuperozei, din diverse motive, moment în care e nevoie de tratatment profesional. 

Există câteva remedii naturiste pentru această afecţiune care pot da rezultate mai ales în stadiul ei incipient. Sunt produse naturiste care reduc roşeaţa pielii şi au proprietăţi antiinflamatorii. Principalele plante medicinale care au efect benefic asupra tenului cu probleme de cuperoză sunt: aloe vera, levănţica, muşeţelul, salvia, rozmarinul, rădăcina de nalbă, urzica, gălbenelele, ghimbirul. Alte soluţii care grăbesc vindecarea cuperozei sunt: vitaminele A, C, din complexul B şi uleiul din seminţe de in.

Cele mai eficiente tratamente pentru cuperoză sunt acelea care folosesc fiole BCN Cocktails, care au ingrediente active: acid citric, vitamina C, acid hialuronic, colagen, fucucs, siliciu organic, ruscus, coenzima Q10, fosfatidicolina, elstină, L-Carnitină, cafeină. Toate aceste ingrediente sunt testate clinic de cercetători, sunt sigure, nu creează efecte secundare, sunt non-invazive şi nu provoacă niciun disconfort pielii. Specialiştii de la salon oferă o consultaţie gratuită, stabilesc tipul tenului, observă cu atenţie problemele care există pe faţă şi recomandă varianta de tratament personalizată, care poate conţine o combinaţie de astfel de fiole cu ingrediente active sau un mixt cu alte fiole BCN Classics“, mai afirmă managerului centrului de înfrumuseţare. 

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite