Taberele vară din judeţul Caraş-Severin sunt condamnate la degradare
0Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului interzice reabilitarea taberelor închise. Din cele zece tabere din judeţ, care odinioară găzduiau 600 de elevi într-o singură serie, doar cea de la Râul Alb mai este deschisă.
Taberele Jervani, Cireşnaia, Brebu Nou, Maciova, Băile Herculane, Poiana Mărului, Delineşti, Valea Minişului şi Vila Klaus sunt închise de ani de zile. Unele dintre ele stau să se dărâme.Altele ar putea fi însă redate circuitului, cu investiţii nu prea mari. În timp ce acestea se degradează de la o zi la alta, Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Tineret Caraş-Severin, le-a declarat ca fiind în conservare. Odată pus lacătul pe poarta unei astfel de tabere, niciun leu nu mai poate fi investit în reabilitarea ei. „Anul trecut s-a interzis investirea în alte tabere decât cele funcţionale”, a spus Cătălin Hogea, director al Direcţiei pentru Tineret.
Mai grav este că aceste tabere nici nu pot fi concesionate sau vândute prea uşor. „Taberele nu pot fi înstrăinate decât prin Hotărâre de Guvern”, a mai spus Hogea. În tot acest timp, părinţii şi-ar dori să îşi poată trimite copiii în tabără, în locuri pe care le-au vizitat şi ei, atunci când erau elevi. „Păcat că tabere precum cea de pe Valea Minişului sau Cireşnaia au fost abandonate. Sunt locuri de vis şi este o ruşine că au ajuns nişte ruine”, a spus Cornel Micşa, părinte.
Vacanţă
Un sejur de şapte zile în tabăra de la Râul Alb costă 330 de lei