Tineri cu marijuana asupra lor surprinşi de poliţiştii locali din Râmnicu Vâlcea noaptea într-o staţie de autobuz

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marijuana găsită asupra grupului de patru tineri din Vâlcea, Foto: Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea
Marijuana găsită asupra grupului de patru tineri din Vâlcea, Foto: Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea

Potrivit unui comunicat al Primăriei Râmnicu Vâlcea, poliţiştii locali au surprins în noaptea de vineri spre sâmbătă, 10 martie, un grup de tineri care aveau asupra lor droguri.

Grupul de patru tineri a întâlnit o patrulă de poliţie locală, noaptea, pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, în zona unei staţii de autobuz.

Tinerii făceau un popas în drumul lor spre casă, din Cartierul Nord, când i-au observat pe oamenii în uniformă. Era trecut de miezul nopţii. S-au panicat şi au încercat să fugă. Panica a fost cea care le-a atras atenţia poliţiştilor, care le-au cerut tinerilor să se legitimeze, după care i-au percheziţionat. 

La controlul efectuat, asupra unuia dintre băieţii cu vârste între 17 şi 19 ani s-a găsit un dispozitiv de mărunţit de tip „grinder” - în care se afla o substanţă vegetală, cu miros înţepător – precum şi o cutie de confecţionat ţigarete şi filtrele aferente.

Băieţii au recunoscut că resturile vegetale de culoare verzuie erau marijuana. Grupul a fost predat poliţiştilor de la Biroul de Ordine Publică al Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, pentru continuarea cercetărilor. Nu se ştie deocamdată de unde veneau tinerii, de unde procuraseră drogurile, dacă sunt consumatori ocazionali sau fac trafic de narcotice. Doi dintre ei sunt fraţi.

marijuana

Marijuana găsită asupra tinerilor din Vâlcea, Foto: Poliţia Locală Râmnicu Vâlcea

Potrivit statisticilor ONU, cannabisul, iarba sau marijuana reprezintă o plantă psihoactivă care este cea mai folosită substanţă ilicită de pe Terra. Ea este utilizată şi legal, în scopuri medicale - pentru HIV/SIDA, precum şi diferite tipuri de cancer, pentru anumite probleme neurologice, dar şi ca adjuvant pentru calmarea durerilor sau stimularea apetitului. Drogul a devenit popular datorită abilităţii de a reduce anxietatea şi a creşte nivelul de euforie. 

Efectele asupra sănătăţii depind de frecvenţa utilizării, potenţa şi vârsta consumatorului, dar şi de cantitatea consumată. Specialiştii de la Examine.com au constatat că utilizarea marijuanei de două ori pe lună predispune la dependenţă. Combinată cu substanţe stimulante creşte riscul de probleme cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord. Consumul de cannabis provoacă de la o stare temporară de reducere a capacităţii de memorare pe termen scurt, până la „ceaţa creierului” - o tulburare cognitivă sau dificultăţi de concentrare şi de învăţare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite