Primar găsit incompatibil pentru funcţia din consiliul de administraţie al primei şcoli profesionale din mediul rural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul unei comune din Ţara Loviştei, judeţul Vâlcea, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională pentru Integritate (ANI) şi riscă să-şi piardă mandatul, pentru că a îndeplinit pe lângă funcţia de şef al administraţiei locale şi pe cea membru în consiliul de administraţie a unei şcoli, în anii 2012 - 2014.

Agenţia Naţională de Integritate a descoperit 10 primari sau foşti aleşi locali incompatibili, în cea mai mare parte pentru că au îndeplinit cumulativ funcţia de şef al administraţiei publice locale cu cea de membru al consiliului de administraţie la o unitate şcolară. Printre ei se află şi primarul comunei vâlcene Perişani, Ion Sandu (PNL).

Deşi riscă să-şi piardă mandatul, primarul este ferm convins că acest lucru nu se va întâmpla, fiindcă, spune el: „Nu am primit încă raportul ANI. Oricum îl voi  contesta. Nu-mi voi pierde mandatul pentru că fapta se va prescrie”.

Deşi funcţia nu a fost retribuită, Agenţia pentru Integritate susţine că s-a încălcat Legea 111/2003. Este vorba despre art. 87. 

Potrivit legislaţiei în vigoare, persoanele declarate în incompatibilitate îşi pierd mandatul şi nu mai pot candida pentru funcţii publice timp de trei ani. Sandu se află la al patrulea mandat şi este considerat unul din cei mai activi şefi de administraţie publică locală, din judeţ.

Deşi ANI îl acuză de incompatibilitate pe perioada 2012 - 2014, Ion Sandu susţine că este membru în Consiliul de Administraţie al şcolii încă din 2004 şi se apără spunând că: „La începerea mandatelor mele de primar cele patru şcoli din comună arătau ca grajdurile comunale. Trei dintre acestea în patru ani au ajuns să arate ca nişte unităţi şcolare europene, prin investiţiile derulate. Nu am fost remunerat şi nu am primit nici un folos material”.

Mai mult, şcoala din al cărui Consiliu de Administraţie a făcut parte ca membru Ion Sandu este prima şcoală profesională din mediul rural din România, înfiinţată în urmă cu 6 ani, în urma unui parteneriat între o firmă producătoare de componente auto şi Consiliul Local Perişani. În cadrul şcolii, elevii învaţă să producă tapiţerii auto şi apoi sunt angajaţi de compania străină cu care s-a semnat protocolul de colaborare.   

Într-o declaraţie pe reţele de socializare, primarul se arată nemulţumit de pensiile aleşilor locali şi de faptul că se fac acuzaţii în necunoştinţă de cauză: „Câţi cunosc ce muncă produce un primar, ce pensie de mizerie primeşte după 6 - 7 mandate care nu depăşeşte de 1400 lei la limita de vârstă? În ce ţară trăim, vă spun eu - în ţara minciunilor, a hoţilor, a corupţilor, că jumătate din cei care strigă în stradă ”hoţii” sunt mai hoţi decât toţi hoţii la un loc. Am considerat că este necesar să scriu aceste lucruri pentru ca mulţi care nu ştiu despre ele să poată avea habar ce este în spatele paravanului necunoaşterii şi nu sunt toate, doar câteva. Ipocrizia încă dăinuie în această ţară din anul 1989 până-n prezent şi nu sunt semne de însănătoşire cerebrală umană nici pentru viitorul apropiat”, a mai declarat edilul liberal pe Facebook. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite