Spitalul de boli infecţioase de la Ploieşti nu avea autorizaţie la incendiu. Unitatea medicală fusese amendată de ISU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secţia de boli infecţioase din Ploieşti nu avea autorizaţie la incendiu FOTO ISU Prahova
Secţia de boli infecţioase din Ploieşti nu avea autorizaţie la incendiu FOTO ISU Prahova

Clădirea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti unde funcţionează secţia de boli infecţioase nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, potrivit ISU Prahova. Unitatea medicală fusese amendată cu 10.000 de lei după un control al pompierilor care a avut loc în luna februarie a acestui an.

“Spitalul a avut o autorizaţie de securitate la incendiu emisă în anul 2010, ulterior a obţinut o altă autorizaţie în anul 2014, între timp au mai fost făcute recompartimentări, modernizări şi schimbări de destinaţie pentru care nu s-a solicitat autorizaţie de securitate la incendiu. În luna februarie a.c., Secţia de Boli Infecţioase a fost verificată şi sancţionată contravenţional cu amendă 10.000 lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Sursa citată aratăă că urmează să se stabiliească, cu exactitate cauza probabilă de producere a evenimentului în care doi pacienţi au murit în urma incendiului produs într-unul dintre saloanele spitalului.

Varianta lansată public de managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti cu privire la cauza probabilă a izbucnirii focului a fost o scânteie produsă fie de un aparat defect (pulsoximetru), fie de frecarea picioarelor metalice ale patului de podea.

“Nu de la instalaţia de oxigen s-a produs incendiul, ci de la o defecţiune fie de la un aparat, un pulsoximetru, fie patul a fost mişcat. Bolnavul era foarte agitat, a mişcat patul şi probabil s-a produs o scânteie.

Într-o atmosferă cu încărcătură mare de oxigen s-a produs incendiul. Este un risc asumat când tratezi cu cantitate mare de oxigen, orice scânteie sau chiar spontan, spun specialiştii, se poate aprinde oxigenul.

Infirmiera, în timp ce încerca să-i pună masca pacientului care era foarte agitat, a mişcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor a stins imediat costumul, apoi au intervenit cu extinctoarele în salon. A venit şi ISU şi incendiul s-a stins în zece minute. Practic a fost localizat la un singur salon”, au fost explicaşiile date de dr. Bogdan Nica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite