Sezon de viroze respiratorii! Internări pe bandă rulantă la spitalele din Ploiești

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de persoane sunt internate, zilnic, la unitățile medicale din Ploiești cu infecții respiratorii. Valul de afecțiuni se înregistrează într-un moment în care Ministerul Sănătății a cerut retragerea dozelor de vaccin antigripal.

Atât la Spitalul de Pediatrie, cât și la secția Interne a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, paturile au fost ocupate aproape 100% în ultimele zile cu pacienți care s-au prezentat cu viroze respiratorii.

Avalanșă de internări

Afecţiunile de care suferă s-au acutizat, iar mulți dintre ei au ajuns direct la urgențe. Mulți dintre cei internați sunt astmatici, dar şi pacienţi cu bronşite şi chiar şi cu pneumonii, după cum ne-au precizat medicii de la Spitalul Județean din Ploiești. Nelipsiți din rândul acestor pacienți sunt oamenii fără adăpost, care pe lângă faptul că revin de zeci de ori în secția de Interne, fiind tratați din contribuțiile celorlalți asigurați, creează și o stare de disconfort major din cauza modului de viață pe care-l au.

Şi Spitalul de Pediatrie din Ploieşti a devenit tot mai aglomerat în ultimele zile. Copii din tot judeţul ajung la Unitatea de Primiri Urgenţe cu vărsături, febră foarte mare şi probleme digestive. Pentru a intra la medic se stă şi câte două ore la coadă.

„Este lume multă, este foarte cald și spațiu îngust în camera de așteptare de la Pediatrie. Copilului meu i-a venit rău noaptea, tuşea şi avea febră, nu aveam cum să-l duc mai întâi la medicul de familie. I-am dat tratament contra febrei, dar când am văzut că nu-i cedează m-am speriat",  s-a plâns Georgiana Eremia, mama unui băiețel de doi ani.  

Febra nu trece cu antibiotic!

În ciuda numeroaselor recomandări făcute de medici, oamenii nu renunță la administrarea medicației „după ureche". Unii dintre ei recurg chiar la antibiotice, care nu sunt, sub nicio formă, recomandate în tratarea răcelii și gripei.

„Mulți se sperie la apariția febrei, însă acest lucru trebuie privit ca o luptă a organismului cu microbii. În primă fază trebuie să ia antiinflamatoare, antitermice, gen Paracetamol, Nurofen, un sirop de tuse dacă e cazul, iar dacă febra nu cedează, starea de rău se accentuează, atunci, la recomandarea noastră, a medicilor, se trece la un tratament care poate include și antibioticele și care nu se ia o zi-două. Totul este administrat în funcție de afecțiune, vârstă, alte boli pe care le prezintă pacientul", ne-a declarat dr. Simona Schnelbach, medic de familie, care, în ultimele săptămâni s-a confruntat, de asemenea, cu un număr crescut de pacienți cu viroze respiratorii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite