Protest spontant al grefierilor de la Tribunalul Prahova. Şedinţele de judecată, întrerupte jumătate de oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grefierii de la Tribunalul Prahova cer mărirea salariilor         FOTO: Diana Frîncu
Grefierii de la Tribunalul Prahova cer mărirea salariilor         FOTO: Diana Frîncu

Şedinţele de judecată care erau programate, luni, la Tribunalul Prahova au fost întrerupte pentru o jumătate de oră din cauza protestului spontan al grefierilor. Aceştia au decis să iasă din sala de judecată, începând cu orele 12.30,în faţa instituţiei, pentru a-şi arăta nemulţumirea cu privire la nerespectarea unor majorări salariale care le-ar fi garantate de Curtea Constituţională.

Grefierii de la Tribunalul Prahova susţin că volumul de muncă este foarte mare, în comparaţie cu numărul angajaţilor, motiv pentru care, nu de puţine ori, sunt nevoiţi să rămână mult peste program la serviciu.

”Ne exprimăm public nemulţumirea faţă de modul discriminator, nelegal şi nedrept în care unii reprezentanţii ai magistraţilor la nivelul Ministerului Justiţiei, Ministerului Public, au înţeles să pună în aplicare dispoziţiile legale referitoare valoare de referinţă sectorială de 405 lei, ţinând seama şi de majorarea de 10%, conform Legii nr. 293/2015 privind aprobarea O.U.G. nr. 35/2015 pentru modificarea si completarea O.U.G. nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice in anul 2015;

- Plenul CSM a recomandat ordonatorilor de credite ca în cadrul aceleiaşi categorii profesionale şi familiei ocupaţionale să nu existe o salarizare diferită raportat la mai multe valori sectoriale, valoarea de referinţă fiind o constantă.

- Suntem alături şi susţinem activitatea colegilor de pe întreg teritoriul ţării, în spirit de solidaritate şi respect faţă de profesie.”, se arată într-un comunicat al grefierilor prahoveni.

Grefierii de la Tribunalul Prahova au anunţat că protestele vor continua şi în zilele următoare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite