Corina Barbu este unul dintre cei mai iubiţi profesori din Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Barbu, de la C.N. „Nichita Stănescu" Ploieşti, s-a dovedit, la campanie „Profesorii cu care Ploieştiul se mândreşte",  unul dintre cei mai iubiţi dascăli. Cum i-a cucerit pe elevi?

Profesoară de Limba şi literatura română la Colegiul Naţional „Nichita Stănescu" Ploieşti din 1999, Corina Barbu s-a dovedit un dascăl foarte iubit de elevii săi. Voturile celor pe care i-a format şi implicarea în proiectele curriculare şi extracurriculare o plasează în top 5 în campania lansată de cotidianul „Adevărul" pentru a găsi profesorii cu care Ploieştiul se mândreşte. Ea a fost propusă, încă de la începutul campaniei, de către unul dintre membrii juriului nostru, Liliana Iliescu, consilier în cadrul departamentului Învăţământ, Cultură, Culte, din Primăria Ploieşti, care a lăudat-o pentru implicarea de care dă dovadă. Imediat, pe bună dreptate, ca o confirmare, voturile au început să „curgă", iar Corina Barbu a încheiat campania cu aproape 19% din sufragii. Aşadar, astăzi facem cunoştinţă cu una dintre cele mai apreciate profesoare din Ploieşti, care ne-a mărturisit cum a reuşit să-şi apropie elevii, ce a determinat-o să intre în învăţământ şi ce o motivează.

„Copiii simt când faci ceva din plăcere"

Corina Barbu a intrat în învăţământ în 1999, după ce a terminat facultatea, pe profilul română-engleză. „Mulţi profesori îşi aleg această carieră foarte devreme. În schimb, la mine a fost o decizie luată în anul IV de facultate, când am început să mă-ntreb ce vreau să fac mai departe. Iniţial, am vrut să predau limba engleză, însă, la depunerea dosarelor, un inspector şcolar m-a orientat către română. Era o perioadă în care era o cerere foarte mare pentru limbile străine, în vreme ce la română era o lipsă de profesori, mai ales că mulţi se pensionaseră. Am fost repartizată la «Nichita Stănescu», iar un an mai târziu am devenit titulară pe post. Fiind unul dintre primii absolvenţi de facultăţi private care îşi încearcă norocul la titularizare, am avut emoţii foarte mari, mă gândeam că vor fi prejudecăţi. Am urmat cursurile Facultăţii Hyperion din Bucureşti, cu licenţă la Universitatea din Craiova. S-a dovedit un avantaj, pentru că aveam profesori foarte buni, în general mulţi care se lucraseră la Universitatea Bucureşti şi se pensionaseră, iar examenele erau foarte dure", ne-a mărturisit Corin Barbu.

Acum, le predă copiilor de la clasa a VII-a până la a XII-a şi face parte dintr-o echipă foarte ambiţioasă de dascăli care au pus „Nichita Stănescu" pe harte colegiilor cu pretenţii din Ploieşti. Pe lângă medaliile la olimpiadele judeţene, în ultimii ani, copiii cărora le predă au fost implicaţi în foarte multe proiecte extracurriculare, de la acţiuni de voluntariat şi ecologizări, până la campanii de prevenire a consumului de etnobotanice şi concursuri pe teme de spirit civic. Anul trecut, a participat la lansarea concursului naţional „Lecţii cu Nichita", pe care îl va transforma, din această primăvară, într-unul cu participare internaţională.

„Am descoperit că îmi place să lucrez cu copiii. Ei reuşesc să lanseze provocări care mă fac să încerc să devin mai bună. Cu toţii am muncit foarte mult în ultimii ani, am stabilit un standard înalt, iar acum nu mai putem coborî ştacheta. În această meserie, trebuie să ştii când să dai şi când să ceri... şi cât. Copiii simt întotdeauna când o persoană face ceva din plăcere şi îşi doresc să găsească deschidere", ne-a mai mărturisit profesoara ploieşteană, oferindu-ne prin asta şi răspunsul la întrebarea „de ce a ales să rămână în sistemul de învăţământ?".

Curriculum vitae

Corina Barbu are 36 de ani, este originară din Ploieşti, este căsătorită şi are o fetiţă de nouă ani şi jumătate. Înainte de a lucra în sistemul şcolar, şi-a încercat norocul la Direcţia Generală a Finanţelor. Asta s-a întâmplat în anul III de facultate şi n-a durat foarte mult. Dascălul ploieştean spune că atmosfera şi realizările de la actualul loc de muncă sunt infinit mai bune decât acolo.

După două săptămâni de vot, campania „Profesorii cu care Ploieştiul se mândreşte" îşi prezintă cei mai buni cinci finalişti. Puteţi citi povestea următorului dascăl de pe această listă selectă în cotidianul „Adevărul" de luni, 6 februarie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite