Copii vaccinaţi „la chiuvetă“ în Prahova. O doctoriţă, un brancardier şi doi avocaţi, implicaţi în afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicul de familie a acceptat să vaccineze fictiv inclusiv copii FOTO IJP Prahova
Medicul de familie a acceptat să vaccineze fictiv inclusiv copii FOTO IJP Prahova

Un medic de familie care are cabinetul în comuna prahoveană Valea Călugărească este acuzat de luare de mită, fals informatic şi înşelăciune, fiind implicat într-o reţea de vaccinări fictive.

Medicul lucra împreună cu alţi doi complici, angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Printre persoanele care au primit codul QR contracost, dar fără să-şi facă vaccin, se află copii, doi avocaţi şi oameni de afaceri din Prahova. Procurorii au descoperit în timpul anchetei că sunt zeci de persoane (peste 40) care s-au vaccinat fictiv în schimbul unor sume de bani.

Reţeaua paralelă de vaccinare a fost depistată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii a Criminalităţii Economice (SICE) din cadrul IPJ Prahova coordonaţi de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Ancheta a demarat în toamna anului trecut, când au apărut informaţii cu privire la o reţea de asistenţi medicali care cooptau cetăţeni dispuşi să plătească importante sume de bani pentru a intra în posesia documentelor care să ateste că s-au vaccinat împotriva COVID-19, dar fără să participe efectiv la actul medical. Vaccinarea ”la chiuvetă” avea loc în cadrul centrului special amenajat la Valea Călugărească. În acea reţea erau implicaţi un brancardier şi un instalator de la Spitalul Judeţean Ploieşti, dar şi o asistentă medicală.

La un moment dat, între cei trei au apărut neînţelegeri astfel că instalatorul s-a reorientat şi a cooptat-o în reţea pe doctoriţa de familie Dana Avramescu, care are un cabinet de familie tot în Valea Călugărească. La cabinetul medicului s-ar fi vaccinat fictiv peste 40 de persoane, printre care se află şi copii (peste 12 ani), o familie de avocaţi, dar şi oameni de afaceri din judeţ.

Taxa solicitată era în medie 500 de lei, dar unele persoane plăteau şi câte 800 de lei pentru că lanţul de intermediari era destul de lung şi fiecare dintre cei implicaţi îşi oprea câte o sută de lei pentru serviciul prestat.

Potrivit unor surse judiciare, în urma percheziţiilor care au avut loc la domiciliul medicului de familie, au fost găsite suficient de multe probe care să ateste activitatea infracţională (documente şi plicuri cu bani). Cei mai mulţi dintre vaccinaţii fictiv au recunoscut fapta, inclusiv medicul de familie.

Doctoriţa Dana Avramescu a fost plasată în control judiciar, restul persoanelor implicate fiind cercetate în stare de libertate. 

Vă mai recomandăm: 

Anchetă privind eliberarea a zeci de certificate de vaccinare false în cabinetul unui medic de familie din Prahova 

De teama puşcăriei, fals-vaccinaţii încheie acorduri de recunoaştere a vinovăţiei

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite