A fost dată prima condamnare în dosarul de corupţie al primarului din Câmpina, Horia Tiseanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Prahova a condamnat la închisoare cu suspendare primul inculpat dintre cei şapte trimişi în judecată în dosarul de corupţie al primarului municipiului Câmpina, Horia Tiseanu. Prima pedeapsă este de fapt un acord de recunoaştere a vinovăţiei admis de instanţă.

Vasilica Năstase, angajat al serviciului Sere, din subordinea Primăriei Câmpina, a fost condamnată la un an şi nouă luni de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, pedeapsă pe care o va putea executa fie în cadrul Primăriei, fie la biserica “Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina.

Vasilica Năstase a fost găsită vinovată de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare în formă continuată.

Tribunalul Prahova a decis să interzică fostei angajate a Serelor din Câmpina dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice sau de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a sentinţei.

Vasilica Năstase şi-a recunoscut faptele şi a făcut un acord de recunoaştere a vinovăţiei, iar pedeapsa propusă de procurorii DNA din Ploieşti a fost admisă de instanţă.

În aceeaşi cauză au mai făcut acorduri de recunoaştere şi alţi subordonaţi ai primarului Horia Tiseanu. Este vorba despre Robert Hintz, şofer, Ovidiu Teodor Greitaş, şofer şi Gheorghe Creţu, fost şef al Serelor din Câmpina. Acordurile de recunoaştere se află în faza de judecată la Tribunalul Prahova, instanţa urmând să se pronunţe în cauză. Cei doi şoferi şi şeful Serelor sunt acuzaţi de complicitate la delapidare şi şi-au recunoscut faptele.

Angajaţii Primăriei Câmpina au ajuns în faţa instanţei în calitate de inculpaţi într-un dosar în care primarul municipiului, Horia Tiseanu, a fost deferit justiţiei de către procurorii DNA Ploieşti, la începutul lunii decembrie. Este acuzat de abuz în serviciu, trafic de influenţă şi instigare la delapidare în formă continuată.

Acuzaţiile vizează, printre altele, achiziţionarea unui autoturism de lux pentru Poliţia Locală, dar care a fost folosit exclusiv de edil, obţinerea de bonuri valorice de carburant, folosite tot în interes personal.

Procurorii spun că Tiseanu i-a determinat, în perioada iulie 2010 — iulie 2015, pe angajaţii unei unităţi aflată în subordinea Primăriei Câmpina să-i remită din gestiunea unităţii, un număr de 1.409 bonuri valorice carburant a câte 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantităţii de 12.347,4 litri carburanţi, cantitate folosită în interesul personal al acestuia.

Prin aceste demersuri a fost creat un prejudiciu Primăriei Câmpina în sumă totală de 122.248,46 lei (compusă din suma de 51.798,46 lei — dotări suplimentare şi cei 70.450 lei reprezentând contravaloarea combustibilului).

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite