Trei reţete de ceai de ciulin. De ce licorile produse din acestă buruiană te ajută să faci mai bine faţă problemelor de sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: infuziedesanatate.ro
Foto: infuziedesanatate.ro

Ciulinul, aparent cea mai neprietenoasă buruiană, are uimitoare proprietăţi tonice, detoxifiante, antioxidante, imunostimulatorii, hepatoprotectoare şi regeneratoare la nivel hepatic, ceea ce-i conferă plantei multiple indicaţii terapeutice.

Flavoidele din compoziţia plantei au un puternic efect antioxidant, stimulează capacitatea de regenerare a celulelor, blochează acumularea de toxine în ficat şi stimulează eliminarea lor.

Potrivit specialiştilor în fitoterapie, preparatele din această buruiană au capacitatea de a protejeaza ficatul de acţiunea distructivă a unor toxine puternice şi a alcoolului, stimulând regenerarea celulelor hepatice.

„Ciulinul este util nu doar în tratarea unor afecţiuni ale ficatului (hepatită, insuficientă hepatică, ciroze, intoxicaţii cornice ale ficatului), ci şi în boli ale bilei (litiază biliară, diskinezie biliară), ale aparatului digestiv (digestie dificilă, constipaţie), în dereglări ponderale, afecţiuni ale splinei, astenie, hipertensiune arterială, hemoroizi, varice, intoxicaţie alcoolică, psoriazis, stări de epuizare fizică şi nervoasă, deficienţe imunitare, hipercolesterolemie, convalescente, migrene”, explică specialistul în fitoterapie Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Iată câteva reţete de ceaiuri utile în afecţiunile amintite sugerate de specialist:

Infuzia de ciulin se prepară dintr-o linguriţă de seminţe măcinate peste care se toarnă o cană de apă clocotită. Se lasă în jur de 15 minute. Se administrează de trei ori pe zi. 

Putem prepara infuzie şi din două linguriţe de flori sau plantă înflorită mărunţită, la 250 ml apă clocotită.  Se acoperă şi se 15 minute, apoi strecoară. Se pot consuma consumă 3 căni pe zi.

Infuzia nu are contraindicaţii, dar este recomandat să cereţi sfatul medicului dacă intenţionaţi să o folosiţi pentru tratarea afecţiunilor amintite. 

La fel şi în cazul decoctului, un alt ceai, a cărui preparare este la fel de simplă. „Decoctul se prepară dintr-o linguriţă de seminţe zdrobite la o cană cu apă clocotită, se lasă să dea totul în clocot, mai apoi se strecoară. Se beau două căni pe zi”, recomandă Elena Badea.

Potrivit specialistului în fitoterapie, ciulinul poate util şi bolnavilor de diabet tip 2. Un medic poate recomanda dozajul adecvat. 

Orice problemă medicală aveţi, vă recomandăm să cereţi întâi sfatul unui medic.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite