Topul tratamentelor naturale pentru problemele cauzate de nervul sciatic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nervul sciatic este unul dintre cei mai imporanţi nervi. Iar atunci când acest nerv este lezat apar durerile de spate, care în multe cazuri iradiază spre fese, şold sau picioare. Ce remedii naturale sunt pentru aceste dureri aflaţi din materialul următor.

În general, persoanele cu vârste între 30 şi 50 de ani suferă din pricina acestor probleme.

Nevralgia sciatică este una dintre cele mai întâlnite dureri din regiunea lombară şi din picioare şi este însoţită, adesea, de amorţeli şi furnicături. Accentuarea durerilor are loc la mers, la statul prelungit în poziţie verticală, la efort fizic mare, tuse, strănut sau în caz de căderi, loviri şi întinderi la nivelul muşchilor piriformi ai feselor.

Sciatica răspunde bine la tratamentele externe cu anumite plante medicinale.

După cum spune fitoterapeutul Alina Matei, ”pentru reducerea semnificativă a durerilor cauzate de nervul sciatic se pot folosi infuzii din flori de soc şi ciuboţica-cucului. Siropul din muguri de pin este şi el eficient. Mai recomand aplicarea de cataplasme calde pe zonele dureroase, timp de cel mult 30 de minute, cu rădăcini de hrean, omag şi tătăneasă, seminţe măcinate de muştar negru, cimbrişor, cartof ras, rondele de ceapă şi frunze de varză”.

Ca măsuri preventive se recomandă evitarea eforturilor fizice, mişcări bruşte, rotaţii şi flexiuni corporale, ridicarea de greutăţi din poziţie aplecată şi transportul lor în spate. Combaterea excesului ponderal are şi ea un rol important în prevenirea durerilor cauzate de nervul sciatic. Sunt esenţiale de asemenea controlul permanent a poziţiilor vicioase la locul de muncă, la masă şi în stare de repaus, precum şi evitarea şederii în curent de aer, frig şi umezeală.

Iată şi două exerciţii medicale recomandate în cazul durerilor de spate. Stând întins pe spate, puneţi ambele picioare pe podea cu genunchii îndoiţi. Aşezaţi glezna piciorului drept pe genunchiul piciorului stâng şi apoi ridicaţi coapsa stângă spre piept. Staţi in această poziţie timp de 30 de secunde. Repetaţi pe cealaltă parte.

Un alt exerciţiu medical recomandat constă în întinderea şoldului din poziţia stând. Concret, în timp ce staţi aşezat, puneţi piciorul drept îndoit peste piciorul stâng întins. Cuprindeţi genunchiul piciorului drept cu mâna stângă, având grijă să vă menţineţi spatele drept. Staţi în aceasta poziţie timp de cel mult 60 de secunde, apoi repetaţi cu cealaltă parte.

Piteşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite