Sentință exemplară în cazul unui șofer care a dat intenționat cu mașina de lux peste mai mulți polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi polițiști din Argeș au fost loviţi, cu intenție, de un șofer care s-a urcat la volan deși avea permisul de conducere suspendat. Bărbatul a pus în pericol viața agenților și a celor trei copii minori ai săi, aflați în mașină în momentul producerii incidentului. 

Condamnat pentru că a dat cu mașina peste doi polițiști Foto: Poliția Română
Condamnat pentru că a dat cu mașina peste doi polițiști Foto: Poliția Română

Pe 24 aprilie 2022, în ziua de Paște, pe raza comunei Poiana Lacului (Argeș), polițiștii au oprit în trafic un autoturism BMW X6. Unul dintre agenți i-a solicitat conducătorului auto să prezinte documentele la control.

Bărbatul a refuzat să vorbească cu agenții, a efectuat manevra de mers înapoi şi, ulterior, a demarat în viteză, cu intenţia de a se sustrage controlului.

Fără a-i adresa vreun cuvânt agentului de poliţie, inculpatul a început să tragă dreapta de volan, mergând o distanță scurtă înapoi, pentru a repoziționa autoturismul cu partea din față spre stânga, timp în care agentul îi spunea să stea. A ignorat solicitarea polițistului, a demarat, moment în care l-a acroșat cu roata stânga față pe polițist, la nivelul piciorului drept”, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Din mașina poliţiei a coborât şi celălalt agent care era să fie luat în plin de autoturismul condus de șoferul teribilist.

Având în vedere că autospeciala poliției îi bloca sensul de mers, suspectul a intrat pe contrasens pentru a o ocoli, îndreptându-se direct către polițist, astfel încât acesta a fost nevoit să se ferească, fiind atins cu partea dreaptă a autoturismului condus de către suspect în zona mâinii stângi”, se mai arată în rechizitoriu.

Perioada de suspendare a permisului expira peste o săptămână

Ulterior, bărbatul a fost identificat și reținut de oamenii legii, care au deschis un dosar pentru ultraj.

S-a constatat că șoferul, care era din comuna Poiana Lacului, a încercat să scape de întocmirea unui dosar penal pentru conducere fără permis. Peste șapte zile urma să îi expire perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule. Decizia luată l-a costat, însă, scump.

În încercarea sa de a fugi de la fața locului putea să se producă o tragedie. Când a fugit, şoferul a călcat cu roata maşinii pe unul dintre poliţişti şi l-a acroşat pe celălalt. De asemenea, a pus în pericol atât pe soția sa, care se afla pe locul din dreapta șoferului, cât și pe cei trei copii minori ai lor, aflați pe bancheta din spate a autoturismului.

Condamnat la patru ani și opt luni de închisoare

După aproape doi ani de la producerea incidentului, pe 10 aprilie 2024, în postul Paștelui, inculpatul a fost condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj și conducere a unui vehicul fără permis. Curtea de Apel Pitești i-a repins ca nefondat apelul printr-o hotărâre definitivă.

Inculpatul a fost obligat să plătească și daune morale în valoare de 2.000 de lei către unul dintre polițiștii loviți.

Bărbatul a mai fost găsit vinovat, în mod succesiv, pentru nenumărate infracțiuni, fiind condamnat atât în ţară, cât şi în străinătate. În prezent, inculpatul este încarcerat. Acesta executa deja o altă pedeapsă privativă de libertate, de trei ani închisoare, pentru tâlhărie.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite