Hoţii de lemne fură din păduri şi în zilele libere de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din mai multe comune argeşene au organizat razii privind furturile din fondul forestier. Timpul acordat acţiunii nu a fost în zadar: 9 persoane au fost amendate cu valoarea totală de 15.800 de lei.

“Să nu furi” este cea de-a opta poruncă a lui Dumnezeu.Aceasta nu este respectată de hoţii de lemne nici în cele mai încărcate de simbolism sărbători ale creştinismului, Crăciunul.Mai mult decăt atăt hoţii ocazionali de lemne au acţionat ca şi cum ar fi avut legea în faţă. Şi asta, pentru că, au tăiat copaci atât cât să nu se aleagă cu dosare penale şi să scape cu amenzi contravenţionale. Potrivit legii ”constituie infracţiune silvică tăierea sau scoaterea din rădăcini, fară drept, de arbori, puieţi sau lăstari din fondul forestier naţional sau de pe terenurile cu vegetaţie forestieră, dacă valoarea pagubei este de peste 5 ori mai mare decât preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior sau dacă valoarea pagubei este sub această limită, dar fapta a fost săvârşită de cel puţin 2 ori în interval de 2 ani”. Tocmai pentru că au tăiat cantităţi mai mici de lemne, cele 9 persoane prinse în offside de poliţişti au fost doar amendate, nu pot fi şi trase la răspundere penal.

Astfel, conform planului pus la bătaie, oamenii legii au acţionat prin mai multe comune din Argeş, după cum urmează:

·                            Agenţii de poliţie de la Hârtieşti au prins 3 bărbaţi care transportau cantităţi mici de material lemnos, fără acte de provenienţă şi transport. Au fost amendaţi cu câte 3.000 de lei fiecare.

·                            Poliţiştii de la Valea Mare Pravăţ au depistat 4 persoane care tăiaseră ilegal din fondul forestier  aproximativ 2 metri cubi de răşinoase. Fiecare persoană a fost amendată cu câte 700 de lei.

·                            Un alt bărbat a fost prins de poliţiştii din comuna Albeştii de Argeş în timp ce transporta cu căruţa 0,5 metri cubi de lemne de foc, în speţă, fag. Bărbatul a fost amendat cu 2.000 de lei.

·                            Poliţiştii de la Stâlpeni l-au depistat pe un tânăr din Coşeşti care transporta cu căruţa cantitatea de 1,6 metri cubi de stejar, fără a avea acte de provenineţă şi transport. Şi acesta a fost amendat cu suma de 2.000 de lei.

Astfel de acţiuni ale poliţiştilor vor continua şi în zilele următoare.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite