FOTO VIDEO Eleva de la Mioveni a fost condusă pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de prieteni au condus-o, astăzi, pe ultimul drum, pe eleva în vârstă de 15 ani, din Mioveni, Argeş, care a murit din cauza unui şoc hemoragic provocat de o sarcină extrauterină. Urlete de durere, chipuri acoperite de tristeţe şi lacrimi ce curgeau şiroi, au pus stăpânire până şi pe oameni necunoscuţi, care au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Foştii colegi de liceu şi cadrele didactice de la Liceul Iulia Zamfirescu  nu s-au dezlipit de carul mortuar. Tatăl Anei Enescu şi bunicii sunt  în stare de şoc. Abia se mai puteau ţine pe picioare, iar bunica spunea necontenit: ”Copila mea. Nu pleca. Nu ne lăsa...” Când preoţii au terminat slujba de înmormântare şi au plecat din faţa blocului, către biserică, claxoanele maşinilor acoperiseră întreg oraşul. Ţipetele de disperare ale rudelor se auzeau ca un ecou. Simpli trecători se opreau în loc şi priveau cu ochii plin de lacrimi. ”Am auzit de cazul fetiţei şi m-a impresionat până la lacrimi şi de aceea am venit. Era o copilă, poate nu a ştiut ce să facă, poate se iubea cu băiatul respectiv...Nu ştiu, îmi dau şi eu cu părerea, dar cred că şi iubitul ei, care o fi acela, estee distrus acum.”, ne-a spus Liliana Enache, o trecătoare care a ţinut să-i aducă un ultim omagiu Anei.

A fost înmormântată în comuna bunicilor paterni

Slujba de înmormântare a fost  ţinută în comuna Stâlpeni, sat Rădeşti, de unde sunt bunicii paterni. Edilul oraşului Mioveni a pus la dispoziţie două autocare pentru ca profesorii şi foştii colegi să poată fi transportaţi şi ei. Mama vitregă a tinerei nu a fost prezentă la înmormântare. Ea se află în continuare internată la Spitalulul Judeţean din Piteşti, pe secţia de psihiatrie, după ce, marţi dimineaţa a încercat să se sinucidă, tăindu-şi venele. Ulterior, fetei i s-a făcut rău din cauza hemoragiei şi nu a mai avut cine să o salveze.

Rămâne în continuare o enigmă cine a fost iubitul fetei. Paradoxal, nimeni nu a văzut-o vreodată cu vreun băiat. Rudele apropiate nu exclud ca tânăra să fi avut o aventură. ”Eu nu am văzut-o cu niciun băiat şi nici nu am auzit vorbindu-se de acest lucru. Dar poate a avut vreo aventură pe la oraş, pe la Mioveni, colegii de şcoală ar trebui să ştie mai multe”, ne-a spus Ileana Bălan, mătuşa elevei.  Pe de altă parte, bunicul Anei, Nicolae Enescu, ne-a declarat: Eu nu cred că a avut vreun prieten. Suntem terminaţi cu toţii. Aşteptăm rezultatele finale ale anchetei.”

Familia îndoliată a luat decizia ca fata să fie înmormântată în comuna Stâlpeni, la bunicii paterni, pentru că aici îşi petrecea toate vacanţele. Durerea din sufletul tatălui ei nu poate fi descrisă în cuvinte. În interval de cinci ani şi-a condus pe ultimul drum tot ce avea el mai scump în această lume: astăzi, fiica, iar în urmă cu cinci ani, pe soţia lui, şi respectiv mama.

Ana era elevă în clasa a IX-a la liceul Iulia Zamfirescu, din Mioveni. 

”E aproape de necrezut: în acea dimineaţă, soţia s-a certat cu soţul. Era vorba de un presuspus divorţ. După plecarea bărbatului, doamna a luat toate pastilele pe care le-a găsit prin casă, a băut şi o cantitate considerabilă de alcool, s-a autoflagelat şi i-a venit rău. Fata a văzut-o în ce stare era şi i-a venit rău şi ei. Au leşinat amândouă. Au fost găsite după circa o oră şi ceva de către bărbat. Prima căreia i s-a făcut rău a fost femeia. S-a dus către fată să-i spună că se omoară din cauza acestor neînţelegeri. Fetei i s-a făcut rău în momentul în care a văzut-o pe mama vitregă în ce stare se afla“, a declarat comisar-şef Dănuţ Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.

Citeşte şi:

Rezultatul necropsiei în cazul fetei de 15 ani de la Mioveni: şoc hemoragic

Mister: Crimă sau sinucidere urmată de o tentativa de suicid la Mioveni

Poliţiştii au audiat-o pe mama vitregă a elevei moarte de la Mioveni

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite