FOTO VIDEO Cristian Cioacă îşi va petrece Sărbătorile de Iarnă la puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristian Cioacă a fost adus, vineri dimineaţă, în jurul orei 8.10, la Curtea de Apel Piteşti. Avocata lui a formulat o cerere de înlocuire a măsurii arestării preventive cu interdicţia de a părăsi localitatea, la ultimul termen al apelului.

Completul de judecată a fost format, de această dată, din 3 magistraţi, după ce, în urmă cu două zile, a existat o divergenţă de opinie cu privire la eliberarea fostului poliţist. Miercuri, cei doi judecători, care au făcut parte din completul de judecată, au avut opinii diferite. Unul a fost de acord cu eliberarea lui, iar altul, nu. Tocmai de aceea s-a hotărât formarea unui nou complet din 3 magistraţi pentru a exista superioritate în desemnarea voturilor.

Astăzi, şedinţa de judecată, a început în jurul orei 10.00. Pentru că sala de penal era ocupată, procesul lui Cristian Cioacă s-a ţinut într-o sală de civil, care nu este prevăzută cu boxă pentru acuzaţi. Ca atare, fostul ofiţer a fost adus în sală de către gardienii de la Penitenciar, i-au dat jos cătuşele de la mâini, după care a rămas în picioare, în faţa magistraţilor. Avocata Maria Vasii a susţinut nevinovăţia lui Cioacă şi a avut o cerere expresă către judecători: ”Vă recomand şi vă rog să admiteţi cererea.În afara unor suspiciuni nesusţinute nu există probe împotriva lui”. De asemenea, Maria Vasii a mai spus:  ”După un an de zile de arest nu avem corpul victimei, nu avem o armă, nu avem o stare de fapt expusă în mod coerent şi credibil. Nu avem decât, într-adevăr, un scenariu pe baza căruia clientului meu i-a fost luată libertatea, familia, profesia. I-a fost luat totul. Cred că un an de zile de arest este suficient. Sunt 6 ani de zile de acuzaţii nefondate..” După terminarea şedinţei de judecată, la ieşire din Curtea de Apel Piteşti, în drum spre dubă, fostul poliţist a schiţat un zâmbet larg şi a spus decât ”Doamne ajută!”.Cristian Cioacă, acuzat că şi-a omorât soţia, pe avocata Elodia Ghinescu, a fost transportat la Penitenciarul Colibaşi.

image

Cei trei judecători au deliberat după aprope  şase  ore, timp în care avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a aşteptat cu sufletul la gură decizia judecătorilor. În jurul orei 16.00, judecătorii au decis cu vot majoritar, 2 la 1, ca Cioacă să-şi petreacă sarbătorile de iarnă în celula de la Penitenciarul Colibaşi. Ei au respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive ca fiind nefondată. Crina Radu, avocata familiei Ghinescu consideră decizia ca fiind una justă:”Cererea a fost respinsă ca fiind neîntemeiată şi, prin urmare, Cristian Cioacă va petrece sărbătorile în arest. Decizia a fost 2 la 1 cu opinie majoritară. Unul din membrii completului de judecată a avut opinie separată, în sensul admiterii cererii de înlocuire. Împotriva acestui magistrat, pentru că este un magistrat din completul de apel, eu spun că este ca o antepronunţare, pentru că într-un dosar de omor cu lipsa cadavrului, aşa cum Cristian Cioacă a procedat ştergând urmele infracţiunii, eu o văd ca o antepronunţare. Tocmai de aceea voi încerca să formulez o cerere de recuzare şi voi face celelalte demersuri legale care spun eu că s-ar impune în acest caz. ” Cristian Cioacă va mai fi adus în faţa magistraţilor pe data de 13 ianuarie 2014 când se va judeca dosarul în care este acuzat că şi-a omorât şi apoi tranşat soţia, pe avocata Elodia Ghinescu. 

image
Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite