DNA Piteşti a primit teren pentru un nou sediu, mai mare. Oficialii spun că a fost suplimentată schema de personal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actualul sediu al DNA Piteşti e impropriu FOTO: Denis Grigorescu
Actualul sediu al DNA Piteşti e impropriu FOTO: Denis Grigorescu

Construcţia unui nou sediu pentru Serviciul Teritorial Piteşti al DNA va începe în cursul anului 2016. Actualul spaţiu se află la parterul unui bloc din municipiu, iar oficialii spun că este impropriu.

Ministrul de Interne, Petre Tobă, a dispus ca un teren de peste 2.000 de metri pătraţi din Piteşti, precum şi imobilul aferent, să fie transferate către Direcţia Naţională Anticorupţie, cu destinaţie pentru construcţia unui sediu.

Terenul respectiv se află la marginea Piteştiului, între Direcţia Apelor şi podul de peste Râul Doamnei. Concret, este vorba de un imobil şi terenul aferent care se aflau în proprietatea Internelor şi unde a funcţionat pe vremuri unitatea de filaj a poliţiei, dar şi a fostei Securităţi.

Fondurile pentru noul sediu al DNA Piteşti vor veni de la Ministerul Public şi se aşteaptă ca lucrările de construcţie şi reabilitare să înceapă în câteva luni. ”În acest moment, se efectuează o analiză cu privire la eventuale lucrări de reparaţie şi/sau extindere a clădirii în care ar urma să funcţioneze noul sediu al ST Piteşti. De asemenea, urmează a se stabili şi valoarea investiţiilor necesare, acestea nefiind bugetate în prezent”, a transmis Biroul de Presă al DNA.

Marius Iacob, procurorul-şef adjunct al DNA, a explicat motivaţia construirii unui nou sediu: "Sediul în care îşi desfăşoară activitatea Serviciul Teritorial Piteşti, într-un bloc de apartamente, este absolut impropriu derulării în condiţii normale a activităţilor specifice, având în vedere suplimentarea schemelor de personal şi imposibilitatea derulării unor acţiuni în deplină confidenţialitate."

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite