CNADNR, somată de DNA ca în zece zile să pună la dispoziţie documente care fac obiectul unor cazuri de natură penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
DNA a solicitat mai multe contracte de execuţie ale CNADNR care fac obiectul unor cazuri de natură penală
DNA a solicitat mai multe contracte de execuţie ale CNADNR care fac obiectul unor cazuri de natură penală

Procurorii DNA au început demersurile pentru anchetarea a cinci posibile fapte penale care s-au petrecut în cadrul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi au solicitat conducerii instituţiei să pună la dispozitie o serie de documente.

Potrivit adresei DNA, este vorba de un contract privind furnizarea a 16 instalaţii de cântărire, un contract pentru lucrări de marcaje rutiere la reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale şi  un alt contract privind construcţia variantei de ocolire la Târgu Jiu, notează revista Tir Magazin.

Alte două puncte anchetate se referă la un contract de servicii de consultanţă juridică şi la un altul de consultanţă, asistenţă şi /sau reprezentare juridică în probleme juridice cu care se confruntă CNADNR.

Aceste aspecte apar într-un raport al Corpului de Control al ministerului Transporturilor, finalizat la sfârşitul lunii decembrie 2015. Printre documentele solicitate de DNA figurează şi date referitoare la salariile şi bonusurile oferite fără temei angajaţilor şi conducerii companiei.

Unele documente solicitate de DNA este posibil să aibă legătură cu grupul de iniţiativă condus de Alin Goga, director în cadrul CNADNR, care doreşte demisia conducerii.

„Aceste hârtii vin frecvent la CNADNR, DNA a cerut sute astfel de documente. Acum este vorba despre o hârtie primită săptămâna trecută şi ar avea legătură cu sesizările făcute în raportul Corpului de Control în noiembrie 2015. Posibil să fie şi sesizări făcute de grupul de inţiativă condus de Alin Goga“, au precizat surse din domeniul transporturilor, pentru News.ro.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite