Ceaiul din filimică, urzici şi coada calului. Cum obţii combinaţia care ajută la buna funcţionare a rinichilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rinichii, organe cu rol esenţial în procesele de detoxifiere, se îmbolnăvesc în tăcere, iar insuficienţa renală apare, de cele mai multe ori, pe neaşteptate. Prevenţia - menţinerea sănătăţii rinichilor, e cea mai simplă şi mai sigură modalitate de a ne ţine departe de dureroasele crize  care apar în faza avansată a bolii.

Mâncarea nesănătoasă, alcoolul, fumatul, dar şi stresul pot îmbolnăvi rinichii, fără să avem habar. Pentru că, de obicei, bolile renale sunt asimptomatice, ajungem târziu la medic, iar diagnosticul se pune, adesea, în stadii avansate, când şi tratamentul se face mai greu.

Analizele periodice pot depista bolile de rinichi, dar pentru a fi sigur că nu ajungem să ne confruntăm  cu astfel de situaţii, ideal este să ţinem sănătatea acestora sub control, printr-un regim de viaţă sănătos.

Fitoterapia oferă o multitudine de plante cu rol în menţinerea sănătăţii sau tratarea rinichilor: mătasea de porumb, cozile de cireşe, păpădia, brusturele şi mesteacănul sunt printre cele mai cunoscute remedii naturiste. Lor li se adaugă altele, inclusiv coada calului, urzica şi filimica (Calendula officinalis) o plantă erbacee decorativă şi medicinală, cu flori galben-aurii sau galben-roşiatice asemănătoare arnicăi, dar cu efecte terapeutice superioare.

Dacă totuşi ajungem la probleme renale, specialistul în fitoteterapie Elena Badea recomandă  o combinaţie inedită pe care însă o putem administra doar la recomandarea medicului

„Din ceaiul de coada calului, se recomandă câte o ceaşcă de ceai dimineaţa şi seara, cu jumătate de oră înainte de mese, iar pe parcursul zilei, 1,5 litri de ceai din filimică,  coada calului şi urzică, administrat cu înghiţituri mici la fiecare 15 minute. Puteţi aplica şi comprese calde cu coada calului, în zona rinichiului, de două ori pe zi, a câte două ore. Cel mai bine ar fi să ajungeţi la un specialist care să vă recomande doze personalizate şi să vă supravegheze evoluţia (...). Nu faceti cure de ceaiuri fără supravegherea unei persoane cu pregătire de specialitate!”, spune Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite