Astăzi a început campania de dezinsecţie şi deratizare în Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, a debutat în Municipiul Piteşti, campania de dezinsecţie şi deratizare. Zece echipe ale firmei care a câştigat licitaţia acţionează simultan pentru a stârpi dăunătorii din zonele verzi sau din cele de blocuri.

Adio, ţânţari, şoareci şi şobolani în Piteşti! De astăzi, a început campania de dezinsecţie şi deratizare în oraş, care se va desfăşura  până pe 7 mai.

Firma care a câştigat licitaţia organizată de primărie este Coral Impex SRL din Ploieşti, care a anunţat că stârpirea paraziţilor se va face cu insecticid biodegradabil, cu toxicitate redusă.

Cu toate acestea, primele atenţionări se îndreaptă către crescătorii de albine, care ar trebui să-şi ferească vieţuitoarele de contactul cu substanţa.

10 echipe acţionează simultan

Pentru împrăştierea insecticidului sub formă de ceaţă, au fost mobilizate zece echipe de angajaţi, care să acţioneze simultan în câte cinci zone ale oraşului. Primele rafale de substanţă au fost împrăştiate încă de la ora 10.00.

“Activitatea de dezinsecţie la nivel comunitar este îndreptată în principal împotriva  ţânţarilor şi este necesară atât pentru diminuarea riscurilor de îmbolnăvire a populaţiei locale, prin infecţii cu virusul West Nile, malarie, encefalită, cât şi pentru scăderea sau eliminarea disconfortului produs de aceste insecte”, ne-a spus Mihaela Roşca, director punct de lucru Piteşti al Coral Impex SRL.

Tot această firmă derulează în oraşul nostru şi prima etapă de deratizare din acest an, care se desfăşoară până vineri.

Tratamentul constă în aplicarea momelilor raticide fie direct în galeriile create de rozătoare, fie în staţii de intoxicare, special concepute pentru a proteja momelile pe care le conţin.

Pentru a atenţiona populaţia cu privire la prezenţa acestor momeli, vor fi aplicate la loc vizibil afişe de avertizare ce conţin denumirea produsului raticid, substanţa activă, antidotul în caz de ingerare accidental (adică vitamina K1)  şi datele de contact ale prestatorului.

Chiar dacă toxicitatea produsului nu este ridicată, este recomandat ca mai ales copiii şi animalele de companie să fie ferite de aceste zone strict delimitate de avertismentul “Nu atingeţi! Zonă deratizată”.

În cazul intoxicării, este recomandată prezentarea la secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean, acolo unde firma a pus la dispoziţie mai multe fiole de vitamina K1, în caz de incidente.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite