Şeful CJ Neamţ, condamnat pentru corupţie, rămâne şi fără sume importante, care i-au fost confiscate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene are mari probleme penale FOTO Facebook
Ionel Arsene are mari probleme penale FOTO Facebook

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă. Instanţa a decis confiscarea unor sume în euro şi lei, păstrând sechestrul pe unele bunuri ale acestuia

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a fost condamnat de Tribunalul Bacău, în 6 aprilie 2022, la opt ani şi patru luni de închisoare pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă. Instanţa a mai dispus confiscarea a 80.000 de euro şi 150.000 de lei. 

În încheierea de şedinţă a Tribunalului Bacău se arată că pentru fiecare dintre faptele de corupţie a fost condamnat la câte cinci ani de închisoare. Potrivit legislaţiei româneşti în vigoare, pedepsele nu se cumulează, ci se contopesc, astfel că a rezultat condamnarea mai sus menţionată. 

Judecătorii i-au interzis inculpatului şi anumite drepturi, între care acela de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei. Ionel Arsene a mai fost obligat la plata a 30.000 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. 

Decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel. Dosarul acestuia a fost pe rolul instanţelor timp de patru ani, fiind înregistrat pe 21 februarie 2018, când oficialul nemţean era trimis în judecată de procurorii anticorupţie.

Denunţul a fost formulat de fostul Gheorghe Ştefan

Şeful CJ Neamţ a fost denunţat de fostul primar de la Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, zis „Pinalti“. Acesta a susţinut că i-ar fi dat lui Arsene, în 2013, suma de 100.000 de euro, pentru a interveni la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate în tentativa de a-l „anihila“ pe preşedintele de la acea vreme al legislativului nemţean, Culiţă Tărâţă.  

„În 2013, inculpatul Arsene Ionel (...) a primit de la o persoană, martor în cauză, suma de 100.000 de euro, pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea ANI în scopul de a constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese în cazul unei persoane“, se arăta într-un comunicat DNA. 

Cum tentativa de „compromitere“ a şefului CJ nu a reuşit, Pinalti a cerut restituirea sumei, ar fi primit înapoi doar 20.000 de euro şi a făcut presiuni pentru recuperarea restului sumei, dar demersurile nu au avut efectul scontat. Astel, a urmat denunţul, iar pe 29 ianuarie 2018 Ionel Arsene a fost arestat preventiv. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Şofer din Neamţ, prins cu alcoolemie dublă faţă de cea la care se instalează coma

Culisele arestării unui preot şi a unui medic pentru vaccinări fictive. Cum au căzut în capcana anchetatorilor

 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite