Neamţ: Pescarii au undă verde la iazurile din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemţenii se pot relaxa alături de prieteni şi familie în schimbul unei taxe zilnice care variază între 20 şi 25 de lei. Pasionaţii pescuitului sportiv au de ales dintr-o ofertă generoasă a iazurilor şi lacurilor populate cu peşti şi care le oferă alternativa unui weekend lipsit de evenimente. 

Indiferent că alegeţi să mergeţi cu prietenii sau cu familia, iazurile din judeţ sunt deschise pescuitului sportiv şi de agrement, iar de la unele puteţi pleca cu prada acasă.


Iazurile de la Negriteşti, Lateş, „Rechinul“ şi Unghi sunt cele mai cunoscute locuri în care pasionaţii îşi pot valorifica talentul la undiţă. Cel de la Negriteşti este situat în comuna Podoleni, iar taxa este 25 de lei pentru fiecare zi. Iazul este populat cu crapi şi caraşi, iar cei mai norocoşi pot prinde chiar şi şalău. „Am stat o zi şi am prins mai mulţi caraşi. Sunt fericit că am petrecut o zi frumoasă cu familia, am făcut şi un grătar. Nu regret că am bătut atâta drum“, a spus Ionel Boureanu, un pietrean sosit pentru prima dată la Negriteşti. Un amendament demn de luat în seamă este cel care îi obligă pe pescari să elibereze crapul prins la momeală. Singurii peşti care pot fi luaţi acasă sunt caraşii şi şalăul.


Lateşul, o veche atracţie


Pentru a atrage turiştii şi a încuraja pescuitul în familie, administratorii iazului au introdus taxa de 25 de lei numai pentru bărbaţi. Femeile şi copiii până în 14 ani beneficiază de gratuitate. Crapul se poate prinde în undiţă numai după achitarea unei taxe de 80 de lei pe zi, însă cei interesaţi trebuie să ştie că iazul Lateş este singurul din Moldova unde funcţionează cu succes sistemul de pescuit şi eliberare a peştelui prins. Un alt loc preferat de împătimiţii acestui sport este iazul din zona Hanul Ancuţei, în comuna Dragomireşti. Taxa practicată aici este 20 de lei, iar apa este populată cu crap, fitofag, caras şi biban.


„Este un loc foarte liniştit unde vin cu prietenii de fiecare dată când vrem să fugim de grijile zilnice. Am fost la aproape toate iazurile din judeţ, însă aici mă simt cel mai bine“, a completat George Horciu, pescar.

Piatra Neamţ

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite