Dosarul chefurilor cu cocaină din cluburi de fiţe. Cine erau „vedetele“ dintre consumatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patroni cluburilor Cheaplin's şi Jazz Cafee au fost arestaţi FOTO Dan Sofronia
Patroni cluburilor Cheaplin's şi Jazz Cafee au fost arestaţi FOTO Dan Sofronia

În dosarul unor chefuri organizate în cluburi de fiţe, printre consumatorii de cocaină erau şi câteva „vedete“, după cum rezultâ din anchetă.

O anchetă a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism s-a finalizat cu arestarea a zece persoane, printre care şi patronii de la cluburile Jazz City Cafe şi Chaplin's din Piatra Neamţ, acolo unde se organizau petreceri cu circuit închis, localurile fiind puse la dispoziţie pentru consum de droguri. 

Cercetările au presupus acţiuni specifice - folosirea de investigatori sub acoperire, filaj al personajelor principale şi înregistrări ambientale audio-video, anchetatorii ajungând la concluzia că la chefurile ce aveau loc după ora 22.00, stupefiantele, între care cocaină şi ecstasy, erau la mare trecere. 

Participanţii la astfel de show-uri, care aveau loc doar în nopţile de vineri spre sâmbătă, făceau parte din „lumea

bună“ a oraşului. Astfel, dintre cei zece arestaţi, jumătate aveau la activ fapte penale comise în ţară, dar mai ales în străinătate. Cel mai tânăr din grupul infracţional, Paul Orlando Bumberică, din Piatra Neamţ. se remarcă prin multiple condamnări. 

„Inculpatul B.P.O. a fost condamnat definitiv de autorităţile din Dortmund la pedeapsa de 1 an de închisoare cu suspendare pentru furt săvârşit cu violenţă sau cu ajutorul armelor sau însoţit de ameninţarea cu violenţă sau cu uzul de arme asupra persoanelor; la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare pentru fraudă; la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru avarierea sau distrugerea intenţionată a proprietăţii de Tribunalul XXX din Germania; la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare pe o durată de 5 ani, pentru furt de Tribunalul din Veneţia“, conform motivării cererii de arestare a Tribunalului Neamţ. 

Înainte de a împlini vârsta răspunderii penale, 14 ani, Bumberică era „celebru“ în Piatra Neamţ şi

alte oraşe ale judeţului, exasperându-i pe poliţiştii care nu puteau să-i facă nimic, el având la activ aproape 200 de furturi şi tâlhării, ţintele predilecte fiind bătrânii. 

Dintre cei privaţi de libertate, Florin Rusu a fost condamnat la 2 luni închisoare cu suspendarea executării pe 1 an, în Cehia, pentru infracţiuni contra patrimoniului, Pavel Mihai are 60 zile amendă de la autorităţile din Germania pentru înşelăciune şi fusese condamnat definitiv în Marea Britanie, la 6 luni închisoare cu suspendare şi amendă, pentru furt. 

Droguri servite pe farfurii de porţelan alb 

Inculpatul Ştefan Gabăr a fost condamnat de două instanţe din Austria pentru furt în formă gravă şi delapidare. A avut probleme şi cu autorităţile din Olanda, din cauza unui furt, la care se mai adaugă o condamnare de 18 luni închisoare pentru furt săvârşit după încălcarea proprietăţii, în Anglia. Alt arestat, Ioan Stan, era cercetat de procurorii din Târgu Neamţ pentru distrugere şi violare de domiciliu, pentru o faptă comisă în octombrie anul trecut. 

Ceilalţi inculpaţi, respectiv Constantin Cuejdianu, 44 de ani şi Cristian Dobrea, patronii cluburilor Jazz City Cafe şi Chaplin's Pub, din Piatra Neamţ, sunt „curaţi“ până acum, la fel ca şi Enea Claudiu, Motoi Ciprian şi Alin Chiuariu. Procurorii au detaliat şi cum erau consumate stupefiantele şi că dealerii erau „neserioşi“. Unii nu aveau trecere la clienţi deoarece solicitau preţuri pe gram mult mai mari decât „mergea piaţa”, ori cantitatea reală era mult mai micp decât cea solicitată şi plătită. 

„Administratorul acestui local permitea accesul în incinta clubului al consumatorilor şi al unor dealeri pentru a face tranzacţii. Drogurile erau consumate în incintă, cu acceptul expres al inculpatului. Ca mod de lucru, consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului. După ce primeau farfurii de porţelan de culoare albă, consumatorii reveneau la mese şi puneau drogurile pe acele farfurii de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora“, se arată în referatul de arestare. 

Petrecerea „fatală“ a avut loc în noaptea de 17/18 aprilie, când procurorii DIICOT, poliţişti de la diverse structuri şi trupe speciale au efectuat descinderi. La „show” au fost circa 50 de persoane, iar zece au fost arestate, acuzaţiile aduse fiind trafic şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc, în vederea consumului propriu şi punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri. În Codul penal, sancţiunea pentru aceste infracţiuni este închisoarea de la 5 la 12 ani. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Operaţiunea Nord, deportarea în Siberia a Martorilor lui Iehova. De ce se temea Stalin de ei

Un bătrân şi-a tranşat fiul cu bomfaierul şi a aruncat bucăţile în Siret. Sentinţa aplicată

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite