Preşedintele Ordinului Arhitecţilor, Filiala Teritorială Iaşi- Vaslui a murit de gripă porcină (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Arhitectul Constantin Lepădatu (61 de ani) a murit duminică noapte la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, unde era internat. Bărbatul a fost diagnosticat cu gripă de tip AH1N1, după ce s-a întors dintr-o excursie din Egipt.

Ora 15.30 Doctorii care l-au îngrijit pe Constantin Lepădatu spun că şansele de supravieţuire ale bărbatului erau foarte mici chiar din momentul în care s-a prezentat la spital. „Pacientul s-a prezentat cu o infecţie foarte puternică care a dus la disfuncţia întregului organism: renală, cardiacă, hepatică. Era în stare foarte gravă chiar de la început. S-a făcut tot ce a stat în putinţă pentru a-l salva“, spune doctorul Gabriel Iosep, şeful Clinicii ATI şi purtătorul  de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi.

Ora 15.10 Starea de sănătate a femeii de 34 de ani, întoarsă recent din Italia, care a fost diagnosticată cu virsul AH1N1 este bună. „Starea sa nu era gravă, dacă nu mă înşel cred că a fost chiar şi externată. Nu a prezentat un pericol“, spune doctorul Carmen Manciuc, purtător de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Ora 15.00 Doctorii încurajează vaccinarea împotriva gripei semnalând că riscul ca acest virus să facă victime este foarte mare. „Lumea trebuie neapărat să se vaccineze. Gripa există, au fost unele cazuri foarte grave şi poate face victime. În Marea Britanie s-au înregistrat 40 de decese", spune Traian Mihăescu, şef de Clinică la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Ora 14.40 Printre proiectele la care a lucrat se numără mai multe cartiere ANL din Iaşi şi Făgăraş. Arhitectul Lepădatu a semnat proiectul la lucrările de modernizare a Maternităţii din cadrul Spitalului Judeţean Bacău. Totodată, şi-a lăsat amprenta pe construcţii ca Muzeului Naţional de Istorie Bucureşti, Facultatea de Metalurgie sau căminul Academiei de Arte Iaşi. Printre ultimele proiecte ale arhitectului, din 2009, se numără Palatul de Justiţie Iaşi şi Centrul Cultural European.

Ora 14.20 Dispariţia lui Constantin Lepădatu a lăsat un gol imens printre arhitecţii ieşeni, care au învăţat meserie de la acesta. „M-aţi găsit într-un moment cumplit, e prea devreme ca să fiu coerent. Mi-a fost profesor şi tot ce se leagă de calitatea umană şi profesională a fost la superlativ pentru domnul Lepădatu. Acum s-a dus dintre noi din cauza acelui virus nenorocit", a declarat Iulian Vagner, arhitect.

Un alt discipol al lui Constantin Lepădatu este şi arhitectul-şef al Iaşiului, Tudor Vericeanu. „L-am văzut înainte de Crăciun şi se simţea perfect. Boala a luat-o din Egipt, unde a şi stat internat o perioadă, dar când s-a întors acasă era mai bine. A ajuns repede în perfuzii şi apoi s-a dus. A fost un om de un profesionalism feroce, nu accepta jumătăţi de măsură. Pentru cine vrea să-i cunoască munca, să se uite la clădirea Universităţii «Petre Andrei». E păcat că nu-şi va vedea finalizat un alt proiect, respectiv clădirea Palatului de Justiţie din Târgu Cucu", a spus Tudor Vericeanu, arhitect-şef al oraşului Iaşi.

Ora 13.28 Constantin Lepădatu a proiectat clădirea Universităţii "Petre Andrei" şi cea a noului Palat de Justiţie din Iaşi.

Ora 13.00 „Era internat de 10 zile. Timp de două zile a refuzat internarea în ciuda sfaturilor medicilor. Au apărut o mulţime de complicaţii, aşa cum apar în astfel de cazuri", a declarat Gabriel Iosep, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi.

Arhitectul Constantin Lepădatu era internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Pneumoftiziologie şi era intubat de aproape 10 zile.

image

În ciuda eforturilor medicilor de la Spitalul de Pneumoftiziologie, ieşeanul diagnosticat cu virusul AH1N1 nu a răspuns pozitiv la tratamentul aplicat.

Conferenţiarul universitar dr. arh. Constantin Lepădatu era şi şeful catedrei de "Arhitectură-Design-Reprezentări" din cadrul Facultăţii de Arhitectură şi preşedintele Ordinului Arhitecţilor din România- Filiala Teritorială Iaşi- Vaslui.

Acesta a fost anul trecut în Egipt, iar după ce s-a întors în ţară a început să se simtă rău. Iniţial acesta a refuzat să fie internat.

Citiţi şi:

Gripa porcină a făcut a treia victimă la Iaşi: o femeie întoarsă din Italia

Primul caz de gripă porcină din acest an, la Iaşi (UPDATE)

Acesta este primul caz de gripă porcină înregistrat în acest an la Iaşi. Săptămâna trecută alţi doi ieşeni au fost diagnosticaţi cu gripă AH1N1.

Vom reveni cu amănunte.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite