Noi proteste la Opera din Iaşi. Directoarea Beatrice Rancea, lăsată în funcţie deşi este sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Andrei Luca
FOTO: Andrei Luca

Protestele angajaţilor de la Opera Naţională din Iaşi vor continua şi săptămâna aceasta, spun cei care au ieşit în stradă câteva zile la rând, cerând demiterea lui Beatrice Rancea.

Continuă tensiunile la Opera Naţională din Iaşi, după ce Beatrice Rancea a fost repusă în fruntea instituţiei, iar la scurt timp a reintrat sub control judiciar. 

Angajaţii Operei spun că nu înţeleg de ce Ministerul Culturii nu o demite pe Beatrice Rancea nici de această dată, când a fost pusă din nou sub control judiciar de către procurori. 

„Este o situaţie anormală pentru orice instituţie publică, orice instituţie din această ţară. Această incertitudine nu poate duce decât la dezechilibru în buna funcţionare a instituţiei în sine”, a spus unul dintre angajaţii Operei, prezent la protestele din aceste zile. 

Protestele au început imediat după ce procurorii au decis repunerea sub control judiciar a managerului Beatrice Rancea, iar angajaţii spun că vor ieşi în stradă în continuare. 

„Vom continua până o vom demite. Avem autorizaţie până pe data de 23. Vom vedea, în funcţie de cum e gestionată situaţia, ce decizie vom lua în continuare”, a spus Marius Aftaragaci, preşedintele sindicatului Artis Moldova, din care fac parte angajaţii instituţiei ieşene. 

Ministerul Culturii nu a putut lua nicio decizie în ceea ce priveşte o posibilă sistare a contractului managerului Beatrice Rancea, deoarece aceasta se află în concediu. Până la o decizie finală, manager interimar este în continuare Daniel Şandru. 

Vă reamintim faptul că Beatrice Rancea se află sub control judiciar după ce aceasta a fost acuzat de delapidare,  fals şi deturnare de fonduri. 

Beatrice Rancea împreună cu gruparea pe care o conducea ar fi plătit servicii şi produse fictive, iar banii veniţi de la Ministerul Culturii sub formă de subvenţie ar fi fost folosiţi în interes personal.

"Investigaţia penală a scos în evidenţă faptul că activitatea infracţională a grupării a acoperit pe de o parte întreaga gamă a achiziţiilor, iar pe de altă parte au vizat şi cheltuielile cu colaboratorii şi chiriile", potrivit DIICOT.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Cum au fost descoperite vastele activităţi de spionaj permise de un software israelian? Ungaria, singurul stat din UE menţionat în anchetă

Rechinii imobiliari încearcă să scoată în afara Clujului fabrica de medicamente Terapia: „Doctore, ai un milion de euro dacă îmi vinzi mie terenul”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite