Un deputat PNL atrage atenţia că marea problemă a DNA şi DIICOT este lipsa resursei umane, după decizia CCR privind vechimea procurorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul PNL Cristian Băcanu FOTO Facebook
Deputatul PNL Cristian Băcanu FOTO Facebook

Deputatul PNL Cristian Băcanu critică decizia CCR, ce stabileşte că o vechime mai mică de 10 ani este neconstituţională pentru selecţia procurorilor DNA şi DIICOT. El subliniază că prin decizia dată de CCR vechimea necesară este mărită la 12 ani şi atrage atenţia că „marea problemă de la DNA şi DIICOT este lipsa resursei umane”.

„Ieri CCR a blocat scăderea vechimii necesare pentru procurorii DNA şi DIICOT. Mai mult, din decizia CCR rezultă că vechimea trebuie să fie majorată cu încă 2 ani. Eu nu înţeleg cum a fost posibil ca din 2006 până în 2018 vechimea să fie de 6 ani şi, acum, nu e constituţională decât o vechime de 12 ani”, a scris deputatul pe Facebook. 

El a mai transmis că în Parlament vor fi identificate remedii însă a subliniat că „nu putem să nu vedem cum judecă  această Curte”. 

„Dacă domnii de la CCR o ţin tot aşa, în 1-2 luni vor declara neconstituţională lupta anticorupţie. În maxim 6 luni, vor consacra dreptul fundamental la corupţie. Vă spun drept, mi se pare inadmisibil ce se întâmplă. Vom identifica remedii în Parlament, dar nu putem să nu vedem cum judecă această Curte. Trebuie spus că marea problemă de la DNA şi DIICOT este lipsa resursei umane. NU poţi face performanţă cu o schemă de personal ocupată în procent de 50-60%”, a mai completat Cristian Băcanu. 

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis parţial, miercuri, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu modificările privind transferul magistraţilor şi reducerea vechimii procurorilor de la DNA şi DIICOT.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a criticat decizia CCR referitoare la vechimea procurorilor şi a afimat că ”lupta împotriva corupţiei tinde să devină neconstitutională, prin decizia unor judecători care nu s-au desprins de politicienii care i-au numit”. CSM a reacţionat la comentariile făcute de ministrul Justiţiei şi îl acuză de subminarea statului de drept, conform unui comunicat de presă remis Agerpres.

   

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite