Ipoteză şocantă în administraţia ieşeană: Primăria ar negocia răscumpărarea centralelor termice câştigate prin licitaţie de o firmă de apartament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prefect al judeţului Iaşi, Dragomir Tomaşeschi, a declarat că “are informaţii” conform cărora municipalitatea ieşeană s-ar afla în negocieri cu firma Shine Concept, cea care în primăvara acestui an şi-a adjucat în cadrul unei licitaţii contraversate mai multe centrale termice funcţionale din patrimoniul CET.

Potrivit susţinerilor lui Dragomir Tomaşeschi, negocierile dintre Primăria Iaşi şi Shine Concept ar fi purtate de către primarul Gheorghe Nichita. Fostul prefect spune că cele 8,3 milioane de kilograme de materiale feroase şi neferoase din centrala termică a oraşului ar urma să fie achiziţionate prin intermediul Dalkia, firma care sa ocupă în prezent cu termoficarea în Capitala Moldovei.

“Am informaţii conform cărora primarul Nichita ar negocia această tranzacţie cu firma Shine Concept contra sumei de zece milioane de euro care ar urma să fie plătită din banii ieşenilor”, a spus Tomaşeschi.

În replică, viceprimarul Mihai Chirica, a precizat joi, 3 octombrie, că susţinerile lui Tomaşeschi, unul dintre principalii opozanţi ai actualei administraţii de la Palatul Roznovanu, sunt neîntemeiate.

“Dumnealui are informaţiile pe care şi le culege de unde poate, i-o mai fi rămas o sârma legată de pe vremea când era prefect. Probabil că pentru fiecare sârmă se gaseşte şi un patent care s-o desprindă, nu ştiu cine este domnul Tomaşeschi, dacă-mi spuneţi cu detalii, pot vorbi despre el”, a declarat Mihai Chirica, citat de TeleM.

Societatea Comercială Centrala Electrică de Termoficare (CET) Iaşi a intrat în insolvenţă de anul trecut şi a fost trecută sub controlul unui administrator judiciar, o firmă de specialitate din Iaşi. În toamna anului 2012 a fost organizată o licitaţie pentru vânzarea la fier vechi a instalaţiilor depăşite moral sau nefuncţionale ale CET, cu scopul de a plăti o parte dintre datoriile cerute în instanţă de creditori.

La procedura respectivă, publică, a fost vândut însă tot fierul din curtea CET, inclusiv instalaţiile funcţionale, care produc, pe bază de gaz metan sau păcură, agent termic pentru cei peste 40.000 de clienţi rămaşi încă la Iaşi în sistemul centralizat de încălzire.

Toate materialele feroase şi neferoase au fost achiziţionate de Shine Concept SRL, o firmă de apartament cu sediul în Bucureşti, care are un singur angajat: directorul. Lista bunurilor care pot fi scoase la licitaţie a fost aprobată de Adunarea Creditorilor, din care face parte inclusiv un reprezentant al Primăriei Iaşi. Este vorba despre aproximativ 8,3 milioane de kilograme de fier la preţul de 2,5 lei kilogramul.

Citeşte şi: 

Cum a reuşit Primăria Iaşi să vândă din greşeală la fier vechi CET-ul oraşului, care produce căldură şi apă caldă pentru peste 40.000 de apartamente

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite