Gogoşile electorale vândute ieşenilor de baronul Nichita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Nichita a condus Iaşiul începând din anul 2003, atunci când a preluat fotoliul de primar de la fostul edil, Constantin Simirad.

În preajma tuturor campaniilor electorale, Nichita s-a prezentat în faţa ieşenilor cu mai multe promisiuni pe care nu a reuşit să le îndeplinească. În ultimele mandate, printre promisiunile cel mai des prezentate de Nichita au fost cele referitoare la lobby-ul pe care îl va face pentru ca Iaşiul să aibă o autostradă care să îl lege de Transilvania sau cele despre noul spital regional de urgenţă, ambele proiecte nefiind demarate nici până în prezent.

“Voi transforma Iaşiul într-un centru medical european, cu servicii la standarde occidentale”, spunea Nichita, în timpul campaniei electorale din 2012. Referitor la spitalul regional, autorităţile de la Iaşi nici măcar nu au reuşit să stabilească amplasamentul pe care unitatea ar urma să fie ridicat.
Tot Nichita promitea, în 2008, că va demara construcţia de blocuri pentru tinerii sub 35 de ani. Investiţia a rămas însă la nivel de vorbe.

În 2012, Gheorghe Nichita, în calitate de co-preşedinte al USL, îşi asuma un document intitulat “Manifest pentru Iaşi”, semnat de toţi parlamentarii uniunii din Iaşi. Documente conîinea o listă de zece promisiuni pe care politicienii le făceau ieşenilor, printre care şi construirea unui centru intermodal regional de transport, al unui hub regional de afaceri, a unui centru cultural şi turistic. Niciunul nu a fost realizat nici până astăzi. În schimb, în timpul mandatelor sale, Nichita a oferit gratuităţi pe mijloacele de transport tuturor pensionarilor din oraş, dar şi tichete cadou câtorva zeci de mii de ieşeni săraci. După arestarea lui Nichita, funcţia de primar al municipiului Iaşi a fost preluată de fostul său viceprimar, Mihai Chirica.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite