Fostul viceprimar din orașul Hârlău, prins în flagrant când lua mită 30.000 de euro. El a cerut de trei ori mai mult

0
Publicat:

Fostul viceprimar al orașului Hârlău, Florin Țăpușă, a fost prins în flagrant în timp ce ar fi primit 30 de mii de euro ca să intervină la primarul din comuna Sobinți pentru o concesiune.

Florin Țăpușă, fost viceprimar Hârlău FOTO: facebook
Florin Țăpușă, fost viceprimar Hârlău FOTO: facebook

Flagrantul a fost organizat de DNA Iași, într-un dosar de trafic de influență.

”În perioada 18 mai – 17 iunie 2024, inculpatul Ț.F., direct sau prin intermediar, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 90.000 euro, ulterior aceasta fiind diminuată la 80.000 euro, pentru a-și trafica presupusa influență pe care ar fi lăsat să se creadă că ar avea-o asupra primarului unei comune de pe raza județului Iași și că-l va determina pe acesta să-i concesioneze martorului o suprafață de teren in vederea edificării unui abator/fermă de animale. De asemenea, inculpatul i-ar mai fi promis persoanei respective că-i va determina pe funcționarii unor instituții publice cu atribuții de avizare, autorizare și control să îndeplinească/să urgenteze acte ce intrau în atribuțiile de serviciu în scopul emiterii autorizațiilor necesare realizării obiectivului menționat mai sus. În contextul menționat mai sus, la data de 17 iunie 2024, inculpatul a primit de la persoana respectivă o primă tranșă, în cuantum de 30.000 euro, din suma pretinsă inițial, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, potrivit DNA.

Tot marți, 18 iunie 2024, fostul viceprimar va fi prezentat Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Florin Țăpușă a mai avut un dosar la  DNA, fiind acuzat printre altele și de faptul că in timp ce era angajat al Primăriei Hârlău era și administrator la societăți comerciale și s-a implicat direct în afacerea cu restaurantul său.

El a fost condamnat inițial la 2 ani și 6 luni de închisoare, dar a fost achitat în cele din urmă într-o sentință dată la începutul anului 2020 de magistrații de la Tribunalul Iași.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite