De ce apare celulita. Metode de tratament
0Celulita este una dintre cele mai mari şi mai neplăcute probleme ale femeilor când vine vorba de aspectul fizic, mai ales în sezonul cald.
Modificările din organism care produc celulita arată că există o schimbare în distribuţia sau metabolizarea grăsimilor, care determină modificarea structurii celulelor adipoase şi a ţesutului conjunctiv. Atunci când pereţii ţesuturilor fibroase se slăbesc sau se întind, grăsimea îi poate străpunge şi poate provoca bulgări şi umflături pe suprafaţa pielii.
Cu toate acestea, există câteva modalităţi non-chirurgicale care fac celulita mai puţin vizibilă. „Celulita nu este o caracteristică doar a persoanelor care suferă de obezitate, însă scăderea în greutate poate reduce aspectul acesteia. Celulita este, de asemenea, mai puţin vizibilă pe pielea bronzată, aşa că nu ezita să aplici o cremă care închide nuanţa pielii tale“, a declarat medicul. „Şedinţele de masaj sau produsele de exfoliere pe bază de cafea pot îmbunătăţi temporar aspectul pielii, dar aceastea reprezintă doar o soluţie de compromis, pentru că adevărata problemă este sub piele“, spun specialiştii.
O alimentaţie sănătoasă şi mişcarea sunt două din cele mai simple modalităţi de a păstra celulita la distanţă. Nu puteţi lupta împotriva geneticii, dar puteţi minimiza probabilitatea de a dezvolta celulită urmând un stil de viaţă sănătos. Reducerea grăsimii corporale prin dietă şi exerciţii fizice pot contribui la scăderea aspectului celulitei.
Specialiştii spun că utile pentru combaterea celulitei sunt şi dispozitivele care folosesc radiofrecvenţă, infraroşii sau ultrasunete şi chiar chirurgia. „Celulita poate fi corectată chirurgical prin secţionarea septurilor fibroase responsabile de apariţia depresiunilor din zonele afectate, metodă denumită subcizie", explică medicul dermatolog Rodica Negreanu.
Alte măsuri împotriva celulitei:
Cataplasme cu ulei de măsline
Amestecă într-un bol 50 ml ulei de măsline, 30 ml gel de aloe vera, 4 capsule vitamina E şi 2 capsule vitamina A, apoi pune-le într-o cutie de cremă. O aplici pe piele după duş, ca să fie mai uşor absorbită de piele.
Decoct din frunze de iederă
Aplică pe zonele cu vergeturi comprese călduţe cu decoct mixt din frunze de iederă. Pune 200 g frunze uscate de iederă în apă şi lasă la macerat 2-3 ore, după care strecoară-l. Planta rămasă se fierbe timp de o oră într-un litru de apă, apoi se filtrează. În final se amestecă decoctul cu maceratul şi se păstrează în frigider. Tratamentul se aplică cel puţin o lună.