Clopot de 300 de kilograme, furat de la o biserică din Iaşi. „Mi l-au luat cum aţi lua un tort din cofetărie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica Hlincea din Ciurea, jud. Iaşi  FOTO  Facebook/ Bogdan Iulian Mihalachi
Biserica Hlincea din Ciurea, jud. Iaşi  FOTO  Facebook/ Bogdan Iulian Mihalachi

Poliţiştii ieşeni sunt în alertă după ce clopotul uriaş al noii bisericii Hlincea din Ciurea, jud. Iaşi, a fost furat. Oamenii legii caută prin toate punctele de fier vechi din judeţ, bănuindu-se că urmează să fie topit.

Un clopot în valoare de circa 5000 de euro şi cu o greutate de 300 de kilograme, confecţionat din bronz şi alamă, a fost furat de la o biserică din judeţul Iaşi. Preotul Mihalachi spune că a cumpărat clopotul de la mănăstirea „Petru Vodă”, însă nu a apucat să îl monteze, pentru că biserica nu are deocamdată clopotniţă şi era aşezat în zona de construcţie. 

 „Mi l-au luat cum aţi lua un tort din cofetărie, l-au pus în căruţă şi l-au transportat într-una dintre nopţile 28 februarie spre 1 martie sau 1 spre 2 martie. Sper să clarificăm cu camera video din zonă situaţia, au fost cei de la Poliţie. Mi-au spus că se duc în zonă să vadă cine are căruţă în sat să vadă familiile", a declarat pentru Ziarul de Iaşi preotul Bogdan Mihalachi.

Preotul speră să poată recupera clopotul, acesta având o valoare morală foarte mare pentru el, dar şi pentru enoriaşi. Pe clopot era inscripţionat numele preotului Iustinian Pârvu şi hramul „Sfinţii Arhanghelului Mihail şi Gavril", hramul bisericii care urmează să fie construită în Hlincea.

Potrivit sursei citate, clopotul este căutat acum în punctele de colectare a fierului vechi, sperându-se că hoţii nu au apucat să îl ducă şi să fie deja topit. Preotul nu are niciun suspect în vedere şi speră ca Poliţia să rezolve cazul cât mai curând.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Primarul din Mariupol cere trupe NATO în ţară. Zelenski, vizat de cel puţin trei tentative de asasinat

Halucinaţii în presa fidelă lui Putin: Ucrainenii sunt bolnavi de „sindromul Stockholm” şi trebuie „readuşi în simţiri” cu „serul adevărului”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite