Protest haotic al dascălilor hunedoreni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gloria Niţu (stânga) a ţinut orele de limba română cu elevii săi, iar Olivia Niţescu a dezbătut cu şcolarii legea educaţiei
Gloria Niţu (stânga) a ţinut orele de limba română cu elevii săi, iar Olivia Niţescu a dezbătut cu şcolarii legea educaţiei

Bulibăşeală în şcoli: în timp ce unele cadre didactice au intrat la clasă pentru a discuta cu şcolarii legea educaţiei, alţii au făcut cursuri ca în oricare altă zi, după orarul obişnuit.

Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Hunedoara au anunţat că, astăzi, vor protesta faţă de comasarea şcolilor, disponibilizările de personal, reducerea posturilor şi legea educaţiei. Potrivit lui Paul Rusu, lider de sindicat, cadrele didactice  ar fi trebuit să intre la clasă, însă nu pentru a preda, ci pentru a dezbate cu elevii noua lege a educaţiei. „Tot de astăzi, notele nu se mai trec în catalogul oficial. Elevii sunt evaluaţi, însă notele se pun în catalogul propriu al fiecărui profesor”, a precizat Rusu.


Cu toate acestea, în teritoriu situaţia a fost cu totul alta. Unii dascăli au intrat la clasă, însă au predat. „Mă afiliez colegilor mei şi susţin protestul, însă consider că limba şi literatura română este un obiect de studiu de bază şi copiii nu ar trebui să rămână în urmă cu materia”, a spus Gloria Niţu, unul dintre cadrele didactice de la Colegiul Naţional „Decebal” din Deva. Pe de altă parte, Olivia Niţescu, profesor de ştiinţe sociale, a considerat că legea educaţiei trebuie cunoscută de copii. „Această lege nu ne priveşte doar pe noi, profesorii, ci şi pe elevi. Mi se pare firesc ca ei să înţeleagă despre ce este vorba, să vină cu propuneri, idei şi sugestii”, a spus Olivia Niţescu.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite