HUNEDOARA. Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale din 2019. Câţi oameni au votat în Hunedoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale din 2019. Al doilea tur de alegeri pentru desemnarea preşedintelui României a fost programat duminică, 24 noiembrie.

UPDATE: Rezultate parţiale în judeşul Hunedoara: Klaus Iohannis a învins-o pe Viorica Dăncilă.

UPDATE: Ora 21. La închiderea urnelor, numărul celor care au votat în judeţul Hunedoara a fost de 195.911 persoane, respectiv 51 la sută dintre alegătorii înscrişi pe listele electorale.


Duminică, în ziua celui de-al doilea tur de scrutin, până la ora 19, în judeţul Hunedoara au votat peste 185.000 de oameni, prezenţa la secţiile de votare fiind de 48,4 la sută.

Prezenţa hunedorenilor în al doilea tur al alegerilor, până la ora 19, a depăşit-o pe cea din urmă cu două săptămâni.

În primul tur al alegerilor, organizat în 10 noiembrie, în judeţul Hunedoara au votat 184.881 de oameni (48,22 la sută din cei 383.368 de alegători înregistraţi pe liste).

În judeţul Hunedoara au fost amenajate 524 de secţii de votare.

Al doilea tur al alegerilor prezidenţiale s-a desfăşurat, duminică, fără incidente grave în judeţul Hunedoara. Un devean care a mers să voteze şi a descoperit că rubrica unde trebuia să semneze era deja completată. În municipiul Hunedoara, o persoană în cărucior cu rotile nu a putut intra în secţie. deoarece uşa era prea îngustă. Ea a votat în cele din urmă pe listele suplimentare, într-o altă secţie.

Informaţii pe care trebuie să le cunoaşteţi:

La alegerile de duminică, alegătorii pot vota la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea unde îşi au domiciliul ori reşedinţa. Alegătorul care în ziua votului se află în altă unitate administrativ-teritorială decât cea unde îşi are domiciliul sau reşedinţa, poate vota la orice secţie de votare din localitatea respectivă.

Cetăţenii români îşi pot exercita dreptul de vot în baza unuia dintre următoarele acte de identitate: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic şi, în cazul elevilor din şcolile militare, carnetul de serviciu militar.

În ţară, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar pot fi folosite pentru a vota numai de către cetăţenii români care au domiciliul în străinătate, dar votează în România. Evident, aceste trei tipuri de paşaport pot fi folosite pentru a vota şi de către cetăţenii români care votează în străinătate.

Şi la acest proces electoral se foloseşte Sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal.
 


Vă recomandăm să citiţi şi:

Alegeri prezidenţiale 2019, rezultate în municipiul Lupeni: Viorica Dăncilă a câştigat detaşat

Alegeri prezidenţiale 2019, rezultate în municipiul Orăştie: diferenţă mare între Iohannis şi Dăncilă

Alegeri prezidenţiale 2019: rezultate parţiale în Brad: diferenţă de 7 voturi între Dăncilă şi Iohannis

VIDEO Viaţa grea a oamenilor din Ursici, cătunul ascuns în ţinutul dacilor. Ce îşi doresc de la noul preşedinte

Alegeri prezidenţiale 2019: rezultate parţiale în Deva: Klaus Iohannis a învins detaşat

Alegeri prezidenţiale 2019, rezultate în Petroşani. Viorica Dăncilă câştigă în municipiul condus de un liberal

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite