FOTO Sarmizegetusa Regia, splendoarea capitalei dacilor. Cum arată locul interzis din munţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sarmizegetusa Regia nu poate fi vizitată în aceste zile, din cauza pandemiei de coronavirus, însă autorităţile au publicat câteva imagini care arată splendoarea monumentului istoric.

La Sarmizegetusa Regia sunt în plină desfăşurare acţiunile de igienizare specifice acestei perioade a anului.

GALERIE FOTO

Joi, în zona aflată la intrarea în sit au fost strânse frunzele uscate şi au fost verificate băncile de lemn destinate vizitatorilor pentru a vedea dacă au nevoie de anumite reparaţii după sezonul de iarnă. Şi în incinta sacră a cetăţii dacice au fost executate lucrări de întreţinere periodică de către angajaţii care îşi efectuează turele conform programului de lucru obişnuit, a informat Consiliul Judeţean Hunedoara, care a publicat câteva imagini din Sarmizegetusa Regia.

„Situl UNESCO aflat în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, prin Serviciul Public Administrare Monumente Istorice, este închis publicului încă din luna martie, imediat după apariţia primelor cazuri de coronavirus în judeţul Hunedoara. În toată această perioadă, angajaţii au asigurat monitorizarea şi întreţinerea sitului pentru ca acesta să se prezinte în condiţii foarte bune la momentul redeschiderii”, a comunicat CJ Hunedoara.

image



Sarmizegetusa Regia, monument UNESCO, se numără printre cele mai importante obiective turistice din România. Vechea capitală a Daciei pre-romane, înfiinţată în urmă cu peste două milenii, se află în Munţii Orăştiei, la poalele Vârfului Godeanu (1.656 metri), considerat de unii dintre istorici „muntele sfânt al dacilor“. În Sarmizegetusa Regia, călătorii găsesc urmele unei aşezări urbane înfloritoare din Epoca Fierului, în jurul căreia au fost ridicate celelalte cetăţi dacice, care aveau în special rol de apărare. Sarmizegetusa Regia a fost devastată la sfârşitul războaielor de cucerire a Daciei.

image
image

Vă recomandăm să citiţi şi:

Secretul tezaurului cărbunarilor, uriaşa comoară de aur dacic din Sarmizegetusa Regia

VIDEO Topul controverselor matriţei de la Sarmizegetusa Regia. Cum a fost fabricată şi ce semnifică grifonii

VIDEO Ce se ascunde sub Sarmizegetusa Regia. Povestea drumului antic pavat şi a clădirii misterioase dezvelite în 2019

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite