COMORILE DACILOR: UPDATE Comisarul de poliţie învinuit în dosar nu a fost audiat. El s-a declarat nevinovat de sprijinirea braconierilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două procese în care sunt judecate grupări de traficanţi şi braconieri de comori dacice au fost astăzi pe rolul Judecătoriei Deva. Într-unul dintre dosare este judecat Alexandru Todorescu, un angajat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, fost ofiţer de informaţii, trimis în instanţă pentru că i-ar fi sprijinit cu informaţii vitale pe membrii reţelei de vânători de comori.

Două dintre cele trei dosare ale comorilor regilor daci furate din siturile arheologice şi traficate pe piaţa neagră în afara ţării au ajuns în această dimineaţă din nou în instanţa Judecătoriei Deva.

De frica braconierilor, descoperitorul comorii dacilor a rămas în anonimat

Membrii ultimei grupări trimise în judecată pentru infracţiuni legate traficarea unor obiectelor de patrimoniu, printre care şi comisarul de poliţie Alexandru Todorescu, fost ofiţer de informaţii, au fost înfăţişaţi magistraţilor pentru a fi audiaţi.

Poliţistul judecat pentru traficarea aurului dacic a fost martor în primul dosar

Pentru a patra dată consecutiv, instanţa a fost nevoită să amâne audierile, de această dată pentru că avocatul unuia dintre cei cinci învinuiţi nu s-a prezentat la proces. “Nu mă consider vinovat şi ştiu de unde mi se trag acuzaţiile. Voi da lămuriri după ce procesul va avansa”, a declarat Alexandru Todorescu, învinuit că s-ar fi ocupat “de protecţia contrainformativă a „spatelui” echipei de braconaj”, potrivit rechizitoriului dosarului. Eugen Dudaş (foto), considerat creierul grupării de braconieri, nu a vrut să facă nicio declaraţie.

Martor citat de la OTV
Audierile în cel de-al doilea dosar al comorilor, înaintat Judecătoriei Deva, au continuat în această dimineaţă. “Am filmat o brăţară din aur, arătată de Iulian Ceia, grea de vreo 1, 800 kilograme, pe care aş recunoaşte-o oriunde, pentru că avea două tăieturi, după ce atunci când fusese desoperită a fost lovită cu hârleţul”, a povestit Sorin, un cameraman al postului OTV, audiat astăzi de magistraţi. Bijuteria la care a făcut referire, descoperită de braconieri în situl Căprăreaţa în anul 2000, este dată dispărută nemaifiind recuperată de statul român.

Astăzi, ora 7.00

Alexandru Gogan, fost şef de post la Grădiştea, trecut în rezervă pentru legături cu căutărorii de comori, şi comisarul Alexandru Todorescu, de la IPJ Hunedoara, în prezent pus la dispoziţia magistraţilor, au fost acuzaţi de anchetatori că se ocupau de „protecţia contrainformativă a „spatelui” echipei de braconaj”.

SPECIAL - Ce au aflat cititorii americani ai secolului trecut despre Hunedoara

Cei doi au negat învinuirile aduse în dosar. Alexandru Teodorescu este chemat astăzi, în instanţa Judecătoriei Deva, pentru a fi audiat.

Dosarul interlopilor sârbi

Al doilea dosar al comorilor dacice se află pe rolul Judecătoriei Deva din luna iulie a anului trecut.

EXCLUSIV Braconierii din ţinutul comorilor dacice spun că nu au căzut pradă mirajului aurului

Căzut sub blestemul comorilor: Florin Râmbetea a povestit cum i-au schimbat brăţările dacice destinul

Zece persoane, majoritatea din Hunedoara, dar şi un interlop sârb, Ilic Ljubişa, acuzat de trafic internaţional cu obiecte de patrimoniu, sunt judecate pentru că, în urma acţiunilor ilegale de braconaj întreprinse în siturile arheologice din Munţii Orăştiei, în perioada 1998 – 2007, ar fi produs statului român o pagubă estimată la 6,6 milioane de euro.

Citeşte AICI despre metoda ingenioasă prin care traficanţii au scos tezaurele din ţară!

Vom reveni cu amănunte! 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite