Un conferenţiar universitar condiţiona acordarea unei note de trecere pentru studenţii săi de şpaga pe care o primea. Cum ştia dascălul ce studenţi au „cotizat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Iliev, conferenţiar universitar în cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi, a fost condamnat de Tribunalul Galaţi la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Dascălul, care predă la Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică din Galaţi, a fost denunţat de doi studenţi vizavi de obiceiul de a le cere bani pentru a le da notă de trecere la examene.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina conferenţiarului universitar 27 de infracţiuni de luare de mită, în locuinţa acestuia fiind descoperită suma de 2.700 de lei, dar şi o listă, unde Mircea Iliev îşi nota cu conştiinciozitate studenţii care plătiseră pentru a promova la disciplina la care preda.

Conferenţiarul cerea 100 de lei de la fiecare student pentru a obţine nota 5, iar banii îi erau înmânaţi fie la biroul său de la Universitate, fie direct la locuinţa dascălului.

Tribunalul Galaţi a decis la sfârşitul acestei săptămâni să îl condamne pe Mircea Iliev la trei ani de închisoare cu executare pentru dare de mită, menţinând şi măsura controlului judiciar luată faţă de acesta în cursul procesului penal.

”Condamnăm astfel de gesturi”

Conducerea Universităţii „Dunărea de Jos” a condamnat practicile lui Mircea Iliev şi a declanşat o anchetă internă, în urma căreia conferenţiarul universitar ar putea rămâne fără loc de muncă.

„Conducerea Universităţii «Dunărea de Jos» din Galaţi condamnă categoric astfel de gesturi şi îşi exprimă speranţa că este doar un caz singular. De altfel, noi am invitat studenţii ca de fiecare dată când au informaţii despre profesori care nu-şi fac treaba cum trebuie să ne anunţe pentru a lua măsuri împotriva lor. Susţinem cu convingere orice acţiune care are ca finalitate respectarea cu stricteţe a legilor acestei ţări. Ne mâhneşte când un coleg de-al nostru trece prin astfel de momente, dar înţelegem foarte bine că doar aşa se poate ajunge la un sistem normal şi benefic tuturor”, a precizat Biroul de Comunicare al Universităţii „Dunărea de Jos”.

Hotărârea Tribunalului Galaţi pronunţată pe 29 aprilie nu este definitivă, ea putând fi atacată atât de conferenţiarul universitar, cât şi de procurorii anticorupţie.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite