Se redeschid locurile de joacă, teatrele, restaurantele şi cinematografele la Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a decis ca, începând cu 1 septembrie, să se reia activităţile cu publicul ale operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Galaţi, care s-a întrunit luni, 31 august,  a stabilit condiţiile în care, începând de marţi, 1 septembrie 2020, vor fi reluate anumite activităţi.

Astfel, începând cu data de 1.09.2020, se reiau activităţile cu publicul ale operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Programul de lucru al operatorilor economici prevăzuţi la alin. (1) nu poate începe înainte de orele 06.00 şi nu se poate prelungi după orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00.

Operatorii economici menţionaţi la alin. (1) vor respecta obligaţiile stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri.

Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul judeţului Galaţi deschiderea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.

Art. 3 Prevederile articolului 3 din Hotărârea nr. 91 a CJSU Galaţi din data de 15.08.2020, se modifică şi va avea următorul conţinut:

(1) Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul judeţului Galaţi desfăşurarea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, cu respectarea obligaţiilor stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii şi ministrului economiei, energiei şi mediului de afaceri.

Art. 4 Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul judeţului Galaţi organizarea evenimentelor private, a cursurilor de instruire/ workshopuri pentru adulţi, inclusiv cele pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, cu un număr de participanţi de maximum 50 de persoane în interior şi de maximum 100 de persoane în exterior, cu respectarea normelor de sănătate publică stabilite în ordinul ministrului sănătăţii.

Art. 5 Se menţine măsura privind suspendarea activităţii cluburilor, discotecilor şi a barurilor în interiorul clădirilor.

Art. 6 (1) Începând cu data de 01.09.2020 la nivelul judeţului Galaţi activităţile instituţiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producţie de film şi audiovizual, a instituţiilor de spectacole şi/ sau concerte, şcolilor populare, de artă şi de meserii, precum şi evenimentele culturale în aer liber se pot desfăşura numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii şi al ministrului sănătăţii.

(2) În condiţiile alin. (1), organizarea şi desfăşurarea activităţii cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este permisă, fără a depăşi 50 % din capacitatea maximă a spaţiului, dacă incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor în judeţul Galaţi este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

(3) Organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in sunt permise numai dacă ocupanţii unui autovehicul sunt membrii aceleaşi familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane, iar organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanţă de minimum 2 metri unul faţă de celălalt, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Art. 7 Începând cu data de 01.09.2020, se aprobă la nivelul judeţului Galaţi redeschiderea locurilor de joacă pentru copii în aer liber, cu respectarea următoarelor măsuri:efectuarea dezinfecţiei de cel puţin 2 ori pe zi cu produse biocide avizate/ autorizate în acest scop; dezinfecţia se va efectua după un program stabilit de către administratorul locurilor de joacă şi în funcţie de progranul şcolarilor;dotarea cu dispenser cu dezinfectant pentru mâini acţionat cu pedală/ senzor; asigurarea unui număr adecvat de coşuri de gunoi închise cu capac acţionat cu pedală, pentru colectarea selectivă a deşeurilor; se vor preciza prin afişe, în mod clar, regulile specifice privind utilizarea locurilor de joacă.

Art. 8 Toate celelalte măsuri dispuse anterior rămân în vigoare, până la noi dispoziţii”.

Numărul de infectări cu noul coronavirus în ultimele 14 zile în judeţul Galaţi este de 0,65/1.000 de locuitori pe judeţ şi 0,84/1.000 de locuitori pe municipiu, mai mică decât rata de 1,5/1.000 de locuitori, peste care redeschiderea acestor activităţi nu ar fi fost posibilă.

GalaţiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite