Scandal la constituirea noului Consiliu al Judeţului Galaţi. Consilierii PNL şi UNPR au refuzat să participe la şedinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar 22 de consilieri judeţeni au participat la şedinţa de constituire a CJ Galaţi Foto: Valentin Trufaşu
Doar 22 de consilieri judeţeni au participat la şedinţa de constituire a CJ Galaţi Foto: Valentin Trufaşu

Consilierii PNL şi UNPR au părăsit şedinţa de constituire a noului for deliberativ judeţean deoarece PSD, care a obţinut majoritatea mandatelor de consilieri judeţeni, ar fi refuzat să negocieze ”proiectele de dezvoltare ale judeţului”.

Euforia din tabăra social democraţilor gălăţeni s-a transformat rapid astăzi în consternare, după ce PNL şi UNPR au refuzat să ia parte la şedinţa de constituire a noului Consiliu al Judeţului Galaţi.

”Mi se pare un debut nefiresc pentru demararea activităţii acestei instituţii. Prin urmare, ne rezervăm dreptul să ne luăm timp, poate PSD se gândeşte că trebuie să aibă şi în celelalte partide, chiar dacă sunt de opoziţie, un consultant, un partener în proiectele de dezvoltare ale judeţului”, a declarat Tania Bogdan, aleasă consilier judeţean pe listele PNL.

La UNPR situaţia este mai complicată, în sensul că doi aleşi judeţeni din partea acestei formaţiuni politice au ales să rămână în sală, iar gestul nu a scăpat nesancţionat de către primarul Marius Stan.

stan

Marius Stan consideră că PSD va conştientiza că nu poate ignora opoziţia Foto: arhivă Adevărul

”Am ieşit din sală pentru lipsa de respect a celor care zic că au câştigat alegerile. Atât timp cât s-au câştigat alegerile aşa cum s-au câştigat, aşa la mustaţă, ceilalţi competitori au avut şi ei suficient de multe voturi, ca să conteze într-o eventuală discuţie, negociere, pentru viitorul judeţului. Ignorându-ne, am considerat că trebuie să îi ignorăm şi noi, până când îşi vor reevalua poziţia vizavi de noi. UNPR nu poate negocia cu PSD, poate negocia doar cu PNL, din care facem parte începând de ieri. Aşa că cei care îndrăznesc să negocieze şi am văzut că au rămas unii prin sală pe acolo, o vor face pe propria piele, suportând consecinţele. Ieri s-au stabilit la Bucureşti liniile generale, prin care cele două partide vor avea o alianţă, dusă într-un final la fuziune. Mi se pare că pesederizarea judeţului, la modul cum s-a făcut acum, este inacceptabilă pentru o democraţie. Cu toate mijloacele democratice pe care le avem la îndemână vom încerca să corectăm din abuzurile care cu certitudine vor urma” a declarat primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, al cărui mandat se încheie astăzi şi care a fost ales consilier judeţean din partea UNPR.

O nouă convocare peste trei zile

Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţului Galaţi a fost marcată şi de un moment penibil, după ce consilierul judeţean Viorica Sandu (PSD) a început să citească procesul verbal de validare a consilierilor judeţeni înainte să se stabilească dacă s-a întrunit sau nu cvorumul necesar pentru constituirea forului deliberativ judeţean.

Secretarul Consiliului Judeţului Galaţi, Paul Puşcaş, a făcut o numărătoare rapidă a aleşilor judeţeni prezenţi în sală şi a constatat că sunt doar 22 din 24 de consilieri judeţeni, cât reprezintă cvorumul minim necesar pentru constituirea noului for deliberativ judeţean.

”În aceste condiţii, şedinţa nu poate continua”, a concluzionat Paul Puşcaş.

La rândul său, prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol,a decis convocarea, din nou, a consilierilor judeţeni în termen de 3 zile.

Dacă şi după a doua convocare consilierii judeţeni nu se vor prezenta, se va organiza o a treia convocare, iar dacă rezultatul va fi acelaşi, locurile consilierilor aleşi care nu s-au prezentat la şedinţa de constituire vor fi completate cu supleanţii de pe listele de candidaţi ale partidelor din care aceştia provin.

Dacă nici acest lucru nu va fi posibil, vor fi organizate noi alegeri pentru Consiliul Judeţului Galaţi.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite