S-a încheiat proiectul destinat evaluării şi răspândirii puilor de sturion din speciile ameninţate critic, lansaţi în Dunărea Inferioară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a derulat în ultimii trei ani, un proiect foarte ambiţios. Acesta a presupus evaluarea supravieţuirii şi răspândirii în Marea Neagră a puilor de sturion din speciile ameninţate critic şi lansaţi în Dunărea Inferioară.

Desfăşurat în perioada 22 aprilie 2013 - 15 august 2016, proiectul a fost co-finanţat prin Fondul European de Pescuit, şi a fost încheiat cu Autoritatea de Management a Programului Operational pentru Pescuit. Valoarea  eligibilă a proiectului a fost de 10.649.363,47 lei, valoarea asistenţei financiare nerambursabile fiind de 10.649.363,47 lei, adică 100% din valoarea total eligibilă a proiectului.

Analizele efectuate la final au arătat că au fost atinse toate obiectivele proiectului. Este vorba despre dezvoltarea şi optimizarea procedurilor pentru evaluarea raspândirii şi supravieţuirii puilor de sturion din speciile ameninţate critic lansaţi în Dunărea Inferioară, precum şi despre completarea echipamentelor pentru Staţia de Monitorizare a Peştilor Migratori - Isaccea/ Dunăre KM 100 pentru a o face funcţională pentru acest proiect.

Cu ajutorul fondurilor obţinute a fost posibilă şi obţinerea de informaţii, prin pescuit experimental în zona costieră a Mării Negre din judeţul Tulcea şi prin pescuit accidental de la ţările din bazinul Mării Negre, privind raspândirea şi supravieţuirea puilor de sturion din speciile ameninţate critic lansaţi în Dunărea Inferioară. Toate aceste rezultate vor fi diseminate la instituţiile interesate din România, din cadrul Comisiei Europene şi al ţărilor din regiunea Mării Negre şi Dunării inferioare.

Proiectul a fost finalizat cu succes la începutul acestei săptămâni, pe 15 august 2016.
 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite